Чізкейк зі згущеним молоком
від Denzhyttya
29 Серпня, 2021
Чізкейк можна назвати одним з найпопулярніших десертів, ви знайдете його майже в будь-якому кафе. Це дає привід для появи величезної кількості варіантів його приготування. Сьогодні хочемо представити один з них – чізкейк зі згущеним молоком.
Це частування незвично тим, що складається з 4 шарів начинки, які чудово гармонують і доповнюють один одного. Текстура такого десерту виходить м’якою і кремовою, а багатошаровий зовнішній вигляд в розрізі інтригує і змушує спробувати чізкейк зі згущеним молоком навіть тих, хто не любить солодке.
Інгредієнти:
- печиво 200 г
- вершкове масло 200 г
- вода 2 ст. л.
- сир 1 кг
- яйце 5 штук.
- цукор 160 г
- ванільний пудинг 40 г
- мак 200 г
- пшеничне борошно 1 ст. л.
- згущене молоко 400 г
- чорний шоколад 100 г
- молоко 80 г
- сметана 100 г
- желатин 1 ч. л.
Приготування:
- Спершу приготуємо основу. Подрібніть печиво в крихту, додайте воду і 100 г м’якого вершкового масла, перемішайте.
- Застеліть форму для випікання пергаментним папером, перекладіть туди подрібнене печиво з маслом, притисніть. Потім помістіть форму в холодильник.
- Для того щоб приготувати начинку, збийте яйця з цукром до пухкої маси. Перетріть 900 г сиру через м’ясорубку, додайте до збитих яєць разом з пудингом і розм’якшеним вершковим маслом,що залишилося , гарненько збийте міксером і розділіть на 4 однакові частини.
- В одну частину начинки додайте мак, змішаний з борошном, в другу – 200 мл згущеного молока, в третю – шоколад, розтоплений з молоком, а в четверту – сир, що залишився . Кожну частину добре перемішайте.
- Дістаньте основу з печивом, викладіть по 2-3 ст. л. кожної суміші по черзі.
- Розігрійте духовку до 200 ° С і випікайте чізкейк 20 хвилин, після чого знизьте температуру до 140 ° С і випікайте ще 50 хвилин. Готовому чізкейку дайте охолонути в духовці, відкривши дверцята.
- Тепер приготуємо глазур. Залийте желатин водою і залиште на 15 хвилин, щоб він набряк. Змішайте сметану і залишилася згущенку, доведіть до кипіння, але не кип’ятіть.
- Додайте желатин і добре перемішайте. Остудіть глазур і вилийте на чізкейк. Поставте готове частування на 6 годин у холодильник.
Замість сметани для глазурі можна використовувати вершки. І прикрашайте чізкейк зі згущеним молоком, як вам подобається, наприклад, ягодами, м’ятою, цукровою пудрою.
Смачного!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya