Торт без випічки з сухарів
від Denzhyttya
29 Серпня, 2021
Хочете приготувати торт, але духовка зламалася? Ми знайшли для вас ідеальне рішення. Торт без випічки – просто знахідка для тих, хто готовий експериментувати зі смаками і знаходити нові незвичні поєднання.
Завдяки куразі і чорносливу домашній торт з ванільних сухарів не тільки смачний, але і корисний. Невелика кількість цукру в складі інгредієнтів також дуже радує. Якщо хочете, спробуйте додати в десерт і інші сухофрукти, а також горіхи – однозначно вийде смачно!
Інгредієнти:
- сухарики 200 г
- чорнослив 80 г
- курага 80 г
- волоські горіхи 80 г
- чорний шоколад 120 г
- вершкове масло 85 г
- сир 360 г
- сметана 250 г
- цукор 80 г
- ванільний цукор 30 г
- желатин 1 ч. л.
- вода 3 ст. л.
- молоко 2 ст. л.
Приготування:
- Подрібніть сухарі, чорнослив, курагу і горіхи в блендері в дрібну крихту. Сухарі можуть бути з родзинками.
- Змішайте 70 г вершкового масла і 70 г шоколаду. Розтопіть суміш на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
- Додайте розтоплений шоколад в крихту і ретельно перемішайте. Повинна вийти шоколадна волога маса.
- Для крему змішайте сметану з цукром і залиште на 1 хвилину, щоб цукор повністю розчинився.
- В окремій мисці залийте желатин водою, розмішайте і залишіть набухати.
- Збивайте сметану з цукром 2-3 хвилини, додайте сир і продовжуйте збивати масу до однорідності.
- Розтопіть в мікрохвильовці набряклий желатин.
- Додайте в желатин 2-3 ложки крему і розмішайте, потім, збиваючи міксером, додайте отриману суміш в залишок крему. Збийте до однорідності.
- Застеліть роз’ємну форму харчовою плівкою.
- Викладіть торт шарами: чергуйте тонкий шар шоколадної крихти і шар крему. Останній шар повинен бути з крихти.
- Закрийте верх торта харчовою плівкою і приберіть в холодильник на ніч.
- Помадку для торта потрібно готувати на наступний день, коли торт як слід просочиться. Для помадки змішайте 50 г шоколаду, 15 г вершкового масла і 2 ст. л. молока. Розтопіть суміш на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
- Полийте торт шоколадною помадкою і залиште на 15 хвилин при кімнатній температурі, щоб схопився шоколад.
- Вийміть торт з форми і перекладіть на тарілку.
Потрібен час, щоб торт просочився, але, повірте, результат того вартий! Сирно-сметанний крем відмінно поєднується з крихтою з сухарів, а гіркий шоколад додає пікантності смаку. Десерт просто чудово підійде для будь-якого сімейного свята.
Смачного!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya
Позначки