Сирний пиріг з ягодами

Процес приготування дуже простий, а в результаті у вас вийде чудова пишна випічка, яку подають до чаю або молока. Ягідний пиріг формується у вигляді човників з начинкою, які викладаються в круглу форму і випікаються як одне ціле. Готовий десерт розбирається на окремі маленькі пиріжки, Тому нарізка не знадобиться. Інгредієнтів вам вистачить аж на два пирога, за бажанням можете зменшити кількість продуктів вдвічі.

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно 550 г
  • молоко 220 мл
  • Вершкове масло 75 г
  • Соняшникова олія 25 г
  • яйце 2 шт.
  • дріжджі 7 г
  • цукор 6 ст. л.
  • сіль 1 ч. л.
  • Сир 400 г
  • ягоди за смаком
  • Цукрова пудра за смаком

Приготування:

  1. У гаряче молоко додайте 3 ст. л. цукру і 1 ч. л. солі, ретельно розмішайте до розчинення. Розм’якшене вершкове масло і соняшникову олію додайте в молоко і залиште розпускатися.
  2. В окрему глибоку миску просійте пшеничну муку, всипте 7 г сухих дріжджів, перемішайте, зробіть поглиблення в борошні і влийте теплу молочно-масляну суміш. Вбийте 1 яйце і замісити в мисці м’яке дріжджове тісто.сирний пиріг з ягодами
  3. Присипте робочу поверхню борошном і гарненько вимісіть тісто руками протягом 7-10 хвилин до гладкого і однорідного стану. Змастіть миску рослинним маслом, покладіть тісто, накрийте плівкою і залиште  в теплі на півтори години до збільшення об’єму.
  4. Змішайте м’який  сир з 2 ст. л. цукру і яєчним жовтком. Білок злегка збийте виделкою. Тісто, що підійшло гарн вимісіть і дайте ще 10 хвилин відпочити.сирний пиріг з ягодами
  5. Круглу форму для випічки діаметром 29 см змастіть вершковим маслом і присипте борошном. Розкачайте тісто в великий пласт товщиною 0,5 см, за допомогою склянки видавіть кола. Обрізки зберіть, скачайте в коло і відкладіть.сирний пиріг з ягодами
  6. Круглі заготовки змастіть яєчним білком, викладіть по повній чайній ложці сирної начинки, скріпіть краї тіста, залишивши центр відкритим. Отримані човники викладіть у форму для випічки, зверху на начинку викладіть ягоди або будь-які фрукти. Накрийте плівкою і залиште в теплі на 30 хвилин для вистоювання, за цей час тісто збільшиться ще в півтора рази.сирний пиріг з ягодами
  7.  Обрізки тіста розкачайте, зробіть круглі заготовки за допомогою склянки, викладіть начинку, фрукти і заповніть другу форму для випічки. Накрийте і дайте настоятися 30 хвилин.сирний пиріг з ягодами
  8. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте пироги по черзі протягом 35-40 хвилин до появи рум’яної скоринки. Перед подачею посипте цукровою пудрою.сирний пиріг з ягодами

Свіжоспечений пиріг з сиром і ягодами можна злегка змастити вершковим маслом для пом’якшення скоринки. Такий гарний і апетитний десерт просто не може не сподобатися, тому швидше за кличте домочадців на дегустацію. Поки вони будуть доїдати перший пиріг, ви спокійно можете насолодитися другим!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: