Трюфельний рулет
від Denzhyttya
30 Серпня, 2021
Трюфельний рулет – надзвичайно ніжний і вишуканий десерт, яким легко вразити і порадувати. До всього іншого для його приготування ви можете використовувати зроблені власними руками цукерки – шоколадні трюфелі. Тож бажаємо вам натхнення в цьому процесі!
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно 100 г
- Какао-порошок 4 ст. л.
- цукор 140 г
- розпушувач 1 ст. л.
- Шоколадні цукерки «Трюфель» 200 г
- Чорний шоколад 80 г
- вершки 240 мл
- сир маскарпоне 150 г
- родзинки 100 гр.
- ром 4 ст. л.
- вода 2 ст. л.
- Молочний шоколад 50 г
- Ванільний цукор за смаком
Приготування:
- Для початку візьмемося за бісквіт. Борошно, розпушувач і какао просійте в миску і перемішайте. Білки відокремити від жовтків, додайте дрібку солі і збивайте міксером в тверду піну, поступово додаючи цукор.
- Далі по одному додавайте жовтки, зменшивши швидкість міксера. В кінці пересипте в ємність сухі інгредієнти і акуратно перемішайте все лопаткою. Застеліть пергаментним папером деко.
- Перелийте на деко шоколадне тісто, розрівняйте його по всій поверхні. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 10 хвилин. Готовність бісквіта перевірте сірником. Він повинен залишитися сухим.
- Тим часом розкладіть на робочій поверхні чисту тканину, присипте її ванільним або звичайним цукром. Готовий бісквіт викладіть на тканину нижньою частиною догори. Швидко скрутіть його в рулет і залиште охолоджуватись.
- Тепер приготуємо крем. Цукерки та темний шоколад поріжте на дрібні шматочки. Перелийте в сотейник 200 мл вершків 30% -ї жирності і розігрійте, не даючи закипіти. Вимкніть вогонь і перекладіть в сотейник цукерки з шоколадом.
- Ретельно перемішуючи, розтопіть їх в вершках. Можете поставити знову на невеликий вогонь. А якщо все ж залишилися тверді шматочки, перетріть крем через сито. Далі дайте масі охолонути і поставте її в холодильник на ніч.
- На ранок не забудьте родзинки залити ромом і розігріти до кипіння. Потім зніміть їх з вогню, щільно закрийте і залиште на півтори години постояти. Далі процідіть родзинки, просушіть їх паперовим рушником. Рідину збережіть.
- Охолоджену трюфельну масу на низькій швидкості міксера змішайте з маскарпоне. У вас вийде тугий однорідний крем, в який треба вмішати родзинки. Розгорніть бісквітний рулет.
- Останній просочіть ромом від родзинок, нанесіть на нього трюфельний крем по всій поверхні. Далі знову скрутіть бісквіт в рулет і залиште в холодильнику на годину.
- Тим часом приготуйте глазур. Молочний шоколад поламайте на дрібні шматочки. Вершки розігрійте до кипіння, зніміть з вогню і додайте до них шоколад. Помішуючи лопаткою, розтопіть суміш.
Нанесіть глазур на рулет зигзагами або іншим довільним малюнком. Потім ще на пару хвилин сховайте в холодильник і вуаля! Розкішний святковий рулет готовий. Нарізайте скибочками завтовшки в пару сантиметрів і подавайте до чаю. Приємного вам смаку!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya