Повітряні булочки-троянди з начинкою. Ділюся рецептом
від Denzhyttya
31 Серпня, 2021
Булочки виходять ніжні і красиві. Тісто м’яке, як пух. Яблучна начинка надає булочкам легку кислинку і робить їх особливо смачними. Булочки довго залишаються м’якими і приємними на смак.
Інгредієнти:
Для тіста
- 150 грам домашнього сиру
- 1 куряче яйце
- 100 грам цукру
- дрібка солі
- 1 грам ваніліну
- 200 мілілітрів молока
- 7 грам сухих дріжджів
- 500 грам пшеничного борошна
- 100 грам вершкового масла
Начинка
- 300 грам густого повидла
- жовток
Приготування:
- У чашку кладемо сир, додаємо куряче яйце, цукор, сіль і ванілін. Потім вливаємо молоко і кладемо дріжджі, перемішуємо.
- У масу просіваємо 430 грам пшеничного борошна, перемішуємо і замішуємо тісто. Додаємо решту по мірі необхідності. В практично замішане тісто додаємо вершкове масло і замішуємо до м’якості.
- Готове тісто кладемо в миску, накриваємо плівкою і прибираємо в тепле місце на 1-1,5 години.
- Через відведений час перекладаємо тісто на робочу поверхню, присипану борошном і ділимо на 12 частин. Кожну частину округлюємо і залишаємо під плівкою на 10-12 хвилин.
- Беремо одну кульку, розкачуємо в пласт діаметром 10 см., в центр кладемо начинку і робимо 4 надрізу від начинки до краю коржа. З’єднуємо тісто так, щоб вийшла трояндочка. Точно також формуючи інші булочки.
- Готові булочки перекладаємо на деко, застелене пергаментним папером. Накриваємо плівкою і залишаємо на расстойку на 40 хвилин.
- Змащуємо булочки жовтком і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 20-25 хвилин.
- Готові булочки присипаємо пудрою і подаємо до столу.
Джерело:
mandarynka.com.ua