Картопля в шкірці, запечена в духовці

Якби мені сказали ще кілька тижнів тому, що стравою з картоплі можна не просто здивувати, але і підкорити, я б точно не повірила. Цей доступний овоч ми готуємо по різному: смажений, варений і тушкований, запечений, в мундирах і в якості начинки для пиріжків, як деруни, інгредієнт усіма улюблених салатів і перших страв. Але таким ви його ще не пробували. Результат дав зрозуміти, як мало мені відомо про страви з цього овоча.

Картопля по-португальськи з розмарином і оливковою олією – настільки смачна їжа, що однієї порції точно буде мало. У ресторанах Португалії його подають до м’яса або риби, а також до більш екзотичного м’яса каракатиці або восьминога.

Інгредієнти:

  • Картопля 8 шт.
  • часник 4 зуб.
  • Вершкове масло 30 г
  • Оливкова олія 40 мл
  • розмарин 2 ч. л.
  • морська сіль за смаком

Приготування:

  1. Візьміть 8 картоплин і ретельно їх помийте. Відваріть її до готовності, а після відкладіть в сторону і почекайте, поки вона охолоне .картопля в мундирах
  2. Тепер кожну картоплину  потрібно придавити ложкою зверху. Картоплина повинна злегка тріснути, але тільки не розвалитися.варити картоплю в мундирах
  3. Виберіть форму, в якій будете запікати. Вилийте в неї оливковкову олію. Наріжте зубчики часнику пластинками. Їх потрібно рівномірно розподілити по дну.як запікати картоплю
  4. Складіть картоплю в форму придавленою частиною догори. Бульба повинна щільно прилягати одна до одної. Посипте картоплю розмарином і великою морською сіллю.запечена картопля
  5. Наріжте вершкове масло шматочками. Покладіть по 1-2 шматочки на кожну картоплину. Зверху можна полити невеликою кількістю оливкової олії (за бажанням).картопля по-португальськи в духовці
  6. Виставте температуру в духовці на 180-200 ° С. Надішліть картоплю в духовку. Вона повиненна підрум’янитися.картопля по-португальськи

Згідно з оригінальним рецептом, краще використовувати саме молоду картоплю. Але ви можете приготувати з тієї, що є в наявності. Щоб вся картопля  спочатку проварилася, а після і пропеклася рівномірно, вибирайте картоплю приблизно однакового розміру. Якщо вдома є свіжі овочі або смажені гриби, то разом з картоплею по-португальськи вони зроблять вечерю досконалою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: