Картопля в шкірці, запечена в духовці
Якби мені сказали ще кілька тижнів тому, що стравою з картоплі можна не просто здивувати, але і підкорити, я б точно не повірила. Цей доступний овоч ми готуємо по різному: смажений, варений і тушкований, запечений, в мундирах і в якості начинки для пиріжків, як деруни, інгредієнт усіма улюблених салатів і перших страв. Але таким ви його ще не пробували. Результат дав зрозуміти, як мало мені відомо про страви з цього овоча.
Картопля по-португальськи з розмарином і оливковою олією – настільки смачна їжа, що однієї порції точно буде мало. У ресторанах Португалії його подають до м’яса або риби, а також до більш екзотичного м’яса каракатиці або восьминога.
Інгредієнти:
- Картопля 8 шт.
- часник 4 зуб.
- Вершкове масло 30 г
- Оливкова олія 40 мл
- розмарин 2 ч. л.
- морська сіль за смаком
Приготування:
- Візьміть 8 картоплин і ретельно їх помийте. Відваріть її до готовності, а після відкладіть в сторону і почекайте, поки вона охолоне .
- Тепер кожну картоплину потрібно придавити ложкою зверху. Картоплина повинна злегка тріснути, але тільки не розвалитися.
- Виберіть форму, в якій будете запікати. Вилийте в неї оливковкову олію. Наріжте зубчики часнику пластинками. Їх потрібно рівномірно розподілити по дну.
- Складіть картоплю в форму придавленою частиною догори. Бульба повинна щільно прилягати одна до одної. Посипте картоплю розмарином і великою морською сіллю.
- Наріжте вершкове масло шматочками. Покладіть по 1-2 шматочки на кожну картоплину. Зверху можна полити невеликою кількістю оливкової олії (за бажанням).
- Виставте температуру в духовці на 180-200 ° С. Надішліть картоплю в духовку. Вона повиненна підрум’янитися.
Згідно з оригінальним рецептом, краще використовувати саме молоду картоплю. Але ви можете приготувати з тієї, що є в наявності. Щоб вся картопля спочатку проварилася, а після і пропеклася рівномірно, вибирайте картоплю приблизно однакового розміру. Якщо вдома є свіжі овочі або смажені гриби, то разом з картоплею по-португальськи вони зроблять вечерю досконалою.