Просте домашнє печиво

Десерти становлять невід’ємну частину нашого раціону. Як би ми не старалися відгородитися від солодощів, все одно без солодкого складно уявити своє меню. Безперечно, ми можемо ввести певні обмеження на споживання солодощів, але виключити їх повністю неможливо. Адже дуже часто навіть в несолодких стравах присутній цукор.

А якщо в сім’ї є діти, то виключити десерти з раціону – це щось з області фантастики. Потрібно якось знаходити ту золоту середину, коли всі будуть ситі і задоволені. Перше правило, яке можна ввести, – не купувати магазинну випічку. Найчастіше в ній містяться не дуже корисні інгредієнти.  Кожна господиня може приготувати не менш смачне печиво у себе на кухні. Щоб полегшити трохи задачу і надихнути вас, пропонуємо кілька варіантів печива, яке швидко і просто готується.

Печиво за 15 хвилин

кокосове печиво

Кокос – ситний горіх, який має дуже ніжний і приємний аромат.

Печиво за 15 хвилин

Інгредієнти:

  • 100 г борошна
  • 100 г цукру
  • 200 г кокосової стружки
  • 2 яйця
  • 1 ч. л. розпушувача

Приготування:

  1. Яйця збийте з цукром.
  2. Додайте кокосову стружку, перемішайте.
  3. Всипте борошно з розпушувачем, знову перемішайте.
  4. Приберіть тісто в холодильник на півгодини.
  5. Змочіть руки водою і сформуйте з тіста печиво.
  6. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.

Яблучне печиво

Зараз достигає стільки яблук різних сортів! Скористайтеся цим і приготуйте чудовий десерт до чаю.

Печиво за 15 хвилин

Інгредієнти:

  • 120 г цукру
  • 2 г ваніліну
  • 4 яйця
  • 200 г маргарину
  • 500 г борошна
  • 3 яблука
  • 10 г розпушувача

Приготування:

  1. Розітріть яйця з цукром і ваніліном. Додайте розтоплений маргарин, перемішайте. Потім додайте борошно, змішане з розпушувачем. Добре все перемішайте.
  2. Очистіть яблука від шкірки, наріжте кубиками і додайте в тісто.
  3. Застеліть деко папером для випічки. Викладіть ложкою невеликі гірки з тіста.
  4. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку на 10-15 хвилин (до золотистого кольору).

Домашнє вівсяне печиво

Цей десерт нагадає нам прекрасне дитинство, коли ми з нетерпінням чекали маму з роботи, адже вона приносила дивовижне вівсяне печиво. Побалуйте і своїх дітей  цими ласощами.

Печиво за 15 хвилин

Інгредієнти:

  • 100 г вершкового масла
  • 1 скл. цукру
  • 2 яйця
  • 1 скл. вівсяних пластівців
  • 1 скл. борошна
  • горіхи за смаком
  • сухофрукти за смаком

Приготування:

  1. Розімніть виделкою вершкове масло (кімнатної температури) з цукром.
  2. Потім збийте його міксером до отримання однорідної маси.
  3. Додайте яйця і перемішайте. Висипте стакан вівсяних пластівців і перемішайте.
  4. За смаком додайте горіхи і сухофрукти (сумарно не повинно бути більше, ніж 2 склянки). Добре все змішайте. Додайте борошно.
  5. З отриманої маси сформуйте кульки, занурте в борошно і надайте форму печива.
  6. Застеліть деко папером для випічки, змастіть трохи оливковою олією. Надішліть печиво в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.

Молочні коржики

Таким десертом балувала бабуся на канікулах. Ох, які ж вони смачні!

Печиво за 15 хвилин

Інгредієнти:

  • 400 г борошна
  • 200 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 80 мл молока
  • 0,5 ч. л. розпушувача

Приготування:

  1. Збийте розм’якшене вершкове масло з цукром.
  2. Додайте яйце, молоко, розпушувач і перемішайте.
  3. Додайте борошно, замісіть еластичне тісто.
  4. Розкачайте тісто в пласт товщиною 7-10 мм.
  5. Формочкою для тарталеток виріжте коржики.
  6. Застеліть деко пергаментним папером. Духовку розігрійте до 180 градусів.
  7. Перекладіть коржики на деко і випікайте 15 хвилин (до злегка зарум’яниться країв).

Бананове печиво

Банани – ситні фрукти, тому це печиво можна брати на роботу в якості перекусу. І смачно, і корисно, і ароматно.

Печиво за 15 хвилин

Інгредієнти:

  • 2 банана
  • 1 скл. геркулесу
  • горіхи за смаком
  • родзинки за смаком

Приготування:

  1. Розімніть банани з геркулес. Додайте горіхи, родзинки.
  2. Розкачайте пласт товщиною 1 см, розріжте на невеликі квадратики.
  3. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.

Печиво «Мадлен»

Приготуйте хоча б раз цей десерт, і діти будуть просити таке печиво весь час.

Печиво за 15 хвилин

Інгредієнти:

  • 120 г борошна
  • 2 яйця
  • 80 г цукру
  • 90 г вершкового масла
  • 1 ст. л. лимонного соку

Приготування:

  1. Трохи розтопіть вершкове масло, додайте до нього яйця і цукор. Збийте віночком або міксером.
  2. Додайте борошно і лимонний сік, ретельно перемішайте.
  3. Викладіть тісто в формочки «Мадлен» (або будь-які інші).
  4. Випікайте при температурі 190-200 градусів 12-15 хвилин.

На сніданок до чаю потрібно щось швидко приготувати, гості раптом зайшли без попередження, треба дати десерт дітям в школу, хочеться просто влаштувати свято на вихідних за півгодини – ці рецепти знадобляться вам в будь-якій ситуації. Крім швидкості приготування, печиво підкорить вас ще і мінімумом інгредієнтів. Для щастя потрібно зовсім небагато, інколи-  порадувати себе і близьких таким ласощами. Якщо до складу деяких видів печива входять фрукти, то можна замінювати іншими на свій розсуд.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: