Ніжний торт «Пломбір» без випічки
від Denzhyttya
1 Вересня, 2021
Торт «Пломбір» без випічки ідеально підійде для тих, хто не любить довго вимішувати тісто . Варто попередити, що десерт виходить дуже ситним і калорійним.
Торт «Пломбір» без випічки
Для приготування цього торта ми будемо використовувати спеціальну крихту замість класичних коржів. У цього незвичайного тортика дуже приємний пломбірний присмак.
Інгредієнти для коржів
- 250 г борошна
- 70 г цукру
- 150 г вершкового масла
Інгредієнти для крему
- 500 г сметани
- 2 яйця
- 150 г цукру
- 8 г ванільного цукру
- 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
- 50 г вершкового масла
Приготування:
- Спершу потрібно гарненько підморозити брикет вершкового масла. Після цього ми будемо натирати його на крупній тертці і змішувати з просіяним борошном. Також важливо взяти кільце або форму для випікання діаметром 18-19 см. Якщо взяти більше, то цієї кількості інгредієнтів буде мало.
- Потім потрібно з’єднати борошно з маслом і ретельно перетерти їх разом рукою. Повинна вийти дрібна крихта.
- Тепер потрібно обсмажити суміш на сковороді до карамельного кольору. Таку кількість крихти доведеться розподілити на 2 окремі сковороди або посмажити по черзі, щоб вийшло рівномірно.
- Або ж можна висипати все на деко і спекти в духовці при температурі 180 градусів. Повинно вистачити приблизно 20 хвилин. головне – НЕ перепалити, Інакше буде гірчити. А ще дуже важливо постійно помішувати крихту лопаткою.
Сметанний крем
- Поки смажиться крихта для коржів , ми її регулярно помішуємо.Можемо одночасно готувати крем.
- Змішуємо в сотейнику яйця, цукор, ванільний цукор і кукурудзяний крохмаль. Потім ретельно перемішуємо масу.
- Додаємо туди сметану і ставимо на низький вогонь. Спочатку крем стане рідким, а потім почне густіти. важливо постійно помішувати його віночком. Коли крем стане досить щільним, знімаємо його з вогню і додаємо вершкове масло. Ще раз перемішуємо.
- Збирати торт дуже просто. Спочатку висипте на дно форми для випікання трохи крихти, розрівняти її. Потім розподіліть рівномірно трохи крему. Повторюйте цей цикл, поки не закінчаться інгредієнти.
- Після цього потрібно залишити торт на 8 годин у холодильнику, щоб він добре просочився.
Через:
vazhnoznat.com
Джерело:
Переклад Denzhyttya