Простий пиріг з грушами

Простий у приготуванні, помірно солодкий і шалено соковитий, він полонить своїм медово-ванільним ароматом миттєво!

Для святкового застілля пиріг, звичайно, простакуватий, але для чаювання в колі сім’ї буде в самий раз. Шматочки груш, викладені поверх бісквітного тіста, віддають сік коржу, а самі стають схожими на м’який мармелад!

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно 200 г
  • цукор 200 г
  • вершкове масло 120 г
  • яйце 5 штук.
  • груша 2 шт.
  • цукрова пудра за смаком

Приготування:

  1. Відокремлені від жовтків білки збийте міксером до густих піків. У процесі збивання додайте дві третини склянки цукру.
  2. З рештою кількості цукру збийте жовтки. Додайте порціями борошно, перемішайте. Після цього влийте розтоплене, але охолоджене масло.
  3. Додайте до жовткової маси збиті білки. Перемішайте лопаткою знизу вгору.
  4. Форму для випічки застеліть пергаментом, змастіть маслом, присипте борошном. Вилийте бісквітне тісто. Надішліть тісто в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хв.
  5. Груші вимийте, наріжте тонкими пластинками. Дістаньте корж з духовки, викладіть зверху внахлест скибочки груш. Посипте цукром, щоб вийшла карамельна скоринка. Випікайте ще 30 хв.
  6. Пиріг вийміть з форми і посипте цукровою пудрою.пиріг з грушами

Щоб смак пирога вийшов цікавіше, додайте в тісто трохи лимонної цедри. Груші при цьому полийте лимонним соком: при випіканні вони не потемніють і збережуть структуру. Приємного чаювання!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: