Квашені баклажани. Без олії і цукру
від Denzhyttya
3 Вересня, 2021
Квашені баклажани є одним з найбільш старовинних рецептів зимових заготовок, який раніше готувався в кожній сільській родині.
Інгредієнти:
- Баклажани – 5 штук
- Морква і солодкий перець – по 1 штуці
- Вода – 1 літр
- Гострий перець – 1 шт
- Часник – 8 зубчиків
- Зелень
- Сіль – 2 чайні ложки
Маринад:
- Холодна вода – 500 грам
- Перець горошком – 7 шт
- Лавровий лист – 2 шт
- Перець запашний – 5 шт
- Сіль – 2 чайні ложки
Приготування:
- Зріжте у баклажанів плодоніжки і розріжте уздовж, але не до кінця.
- Змішайте воду з сіллю, бланшуйте баклажани. Найголовніше – не переварити, щоб вони не стали м’якими.
- Викладіть баклажани на дошку розрізом в сторону, зверху викладіть ще дошку і поставте вантаж. Залиште на годину.
- Змішайте всі продукти для маринаду, крім оцту і варіть до закипання кілька хвилин. Потім додайте оцет, варіть одну хвилину і зніміть з вогню.
- Натріть моркву, перець наріжте соломкою, часник пропустіть через прес, цибулю наріжте півкільцями. Всі інгредієнти ретельно перемішайте.
- Баклажани фаршируйте досить щільно, але дуже акуратно, щоб вони не полопалися.
- Потім розрізом вгору або убік, викладіть баклажани в ємність, залийте охолодженим маринадом, покладіть дошку або невелику кришку і поставте вантаж.
- Ємність на два дні залиште при кімнатній температурі, а потім ще на дві доби відправте холодильник. Зберігайте їх там в закритій ємності.
Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua