Італійський пиріг
від Denzhyttya
7 Вересня, 2021
Зізнайтеся, ви теж так робите? Після складного робочого дня забігаєте в найближчий магазин у пошуках «чогось солоденького», щоб заїсти стрес. І дієта, на яку ви сіли з понеділка, переноситься на наступний тиждень. Я так точно цим грішу. Але дозволити щоденні набіги на кондитерський відділ може далеко не кожен. Ось чому я перейшла на домашню випічку. Завжди свіжа і за прийнятною ціною.
Ідеальний рецепт для тих, хто вважає яблучну випічку найсмачнішою. На перший погляд може здатися, що він нічим не відрізняється від звичайного пирога з яблуками або шарлотки. Але італійці вивели свою ідеальну формулу, якої я поспішаю з вами поділитися. Готуйте блокноти і ручки!
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно 180 г
- яблуко 4 шт.
- жовтки 2 шт.
- цукор 140 г
- Вершкове масло 50 г
- молоко 125 мл
- розпушувач 4 г
- сіль дрібка
Приготування:
- Відкладіть 3 ст. л. цукру. Збийте жовтки з рештою цукру до повного його розчинення. Маса при цьому повинна стати практично білою.
- Розтопити вершкове масло в мікрохвильовці. Коли воно трохи охолоне, додайте половину порції в масу з яєць і цукру. Перемішайте. Потім долийте молоко і гарненько все змішайте.
- Досипте в цю масу пшеничне борошно, а потім і розпушувач. Перемішуйте, поки вся маса не стане однорідною.
- Візьміть форму для випікання. Для італійського пирога ідеально підійде кругла. Застеліть її пергаментом, а готове тісто вилийте зверху.
- Очистіть фрукти від шкірки. Наріжте їх часточками і просто покладіть в готове тісто в формі. Можна в довільному порядку.
- У вас залишилося вершкове масло і 3 ст. л. цукру. Полийте маслом пиріг і посипте зверху цукром. Випікайте пиріг при температурі 180 градусів протягом 35 хвилин.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya