Десерт з ряжанки
Ряжанка, трохи сметани, желатин, крапля ванілі, щіпка кориці … Отримуємо ласощі, які за смаком дуже близькі до морозива крем-брюле. «Ніжні обійми» – той випадок, коли назва повністю відповідає якостям страви. Десерт з ряжанки виходить дуже ніжним з безліччю апетитних бульбашок повітря!
Приготоване за цим рецептом суфле відмінно підійде в якості прошарку для торта. Можна залишити масу як є, а можна додати каву або ягідне пюре. Ряжанку беріть жирністю 4%, сметану – 20%. Кількість цукру можна зменшити або зовсім замінити його медом.
Інгредієнти:
- ряжанка 500 мл
- сметана 3 ст. л.
- желатин 1 ст. л.
- вода 100 мл
- цукор 120 г
- ванілін за смаком
- кориця дрібка
Приготування:
- Швидкорозчинний желатин залийте гарячою водою, перемішайте до повного розчинення і залиште охолоджуватись.
- У глибокій мисці змішайте, а потім збийте міксером ряжанку, сметану і цукор. Збивайте 3 хвилини, а потім, продовжуючи збивати, порціями влийте охолоджений желатин. Продовжуйте збивати протягом ще 5 хвилин.
- Розділіть суфле за формами, приберіть в холодильник до повного застигання.
За бажанням прикрасьте десерт какао, скибочками бананів або ягодами. До слова, ласощі дарують не тільки задоволення, але і користь. Кисломолочні продукти позитивно впливають на травлення, желатин вельми корисний для суглобів, хрящів, волосся і нігтів.
Смачного!