Трубочки в лаваші з яйцем і сиром
Вдалою можна назвати ту закуску, яка йде зі столу першою. І сьогодні ми розповімо про одну з них – трубочки з лавашу з яйцем і сиром. Це найпроста страва , приготування якої займає менше 15 хвилин, може бути і як перекус, і як сніданок, і як легка вечеря.
Ніжна, але ситна начинка з великою кількістю зелені зачаровує з першого шматочка. До слова, зелень можна використовувати найрізноманітнішу. Наш вибір припав на кріп і цибулю. Однак це можуть бути кінза, базилік, петрушка та інші ароматні трави. Якщо ви будете робити начинку з сиру, рекомендуємо додати туди ж пару листочків м’яти.
Інгредієнти:
- яйце 4 шт.
- твердий сир 100 г
- лаваш 1 шт.
- сметана 2 ст. л.
- молоко 6 ст. л.
- зелена цибуля за смаком
- кріп за смаком
- соняшникова олія за смаком
Приготування:
- Відваріть два яйця. Потім остудіть і почистіть.
- Натріть яйця на крупній тертці разом з твердим сиром. Перемішайте з цибулею, кропом, сметаною, сіллю і перцем.
- Збийте два сирих яйця з молоком.
- Лаваш наріжте на смужки, як на відео. У кожну загорніть пару ложок начинки, скрутіть в трубочку.
- Трубочки обваляйте в яйці і обсмажте в рослинному маслі. Викладіть їх на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишків жиру, і подавайте до столу гарячими!
Просто і зі смаком. При обсмажуванні у фритюрі ви отримаєте рівномірну хрустку скоринку. Трубочки з лавашу гарні самі по собі, але з соусом тартар стануть ще краще. Їх також можна подавати до супів і рагу замість хліба, брати з собою на природу як бутерброди і давати дітям в школу на перекус. Ще один рецепт в скарбничку блискучих кулінарних рішень.