Як приготувати желейний торт з фруктами

Прості і смачні десерти на основі желе полюбилися нам ще з дитинства. Хто ж не пам’ятає яскраві ласощі «Бите скло»? У нашій родині чомусь його готували тільки у свята. Саме через це у мене, як і у багатьох людей, желейні торти асоціюються з приємними емоціями і світлими дитячими спогадами.

Желейний торт з фруктами у вигляді великого кексу – приголомшливий солодкий подарунок як для дітей, так і для дорослих. У міру солодкий, приємний на смак і приголомшливий на вигляд десерт не тільки вразить своїми смаковими якостями, але і запам’ятається всім надовго.

Інгредієнти:

  • Згущене молоко 400 г
  • вершки 400 г
  • молоко 2 скл.
  • ванільний цукор – 2 пакетика
  • желатин 70 г
  • вода 4 скл.
  • цукор 0,5 скл.
  • Полуниця 150 г
  • Виноград білий 150 г
  • персик 150 г
  • ананас 150 г

Приготування:

  1. У глибокій ємності змішайте згущене і звичайне молоко, вершки і додайте 1 пакетик ванільного цукру. Збийте цю суміш міксером, поступово додаючи половину розведеного желатину. Залийте її в форму для кексу і залиште желе в холодильнику на 2 години.
  2. У теплій воді розведіть цукор і 1 пакетик ванільного цукру. Додайте також склянку розведеного желатину і перемішайте рідину. Помийте свіжі фрукти. Виноград краще брати без кісточок. Все, крім винограду, поріжте шматочками.
  3. Готове желе дістаньте з холодильника, поріжте на 8 рівних частин прямо в формі і дістаньте кожну через одну. Утворилися 4 отвори . Заповніть їх фруктами: кожному свій. Залийте фрукти водою з желатином і відправте в холодильник знову на 2 години.

Звичайно, не обов’язково використовувати  фрукти, зазначені в інгредієнтах рецепта. Дотримуйтесь своїх уподобань , але пам’ятайте, що кісточки і шкірка можуть зіпсувати фантастично ніжну структуру десерту. Тому від них краще позбутися ще на початку приготування, а ягоди слід використовувати дуже акуратно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: