Як приготувати желейний торт з фруктами
Прості і смачні десерти на основі желе полюбилися нам ще з дитинства. Хто ж не пам’ятає яскраві ласощі «Бите скло»? У нашій родині чомусь його готували тільки у свята. Саме через це у мене, як і у багатьох людей, желейні торти асоціюються з приємними емоціями і світлими дитячими спогадами.
Желейний торт з фруктами у вигляді великого кексу – приголомшливий солодкий подарунок як для дітей, так і для дорослих. У міру солодкий, приємний на смак і приголомшливий на вигляд десерт не тільки вразить своїми смаковими якостями, але і запам’ятається всім надовго.
Інгредієнти:
- Згущене молоко 400 г
- вершки 400 г
- молоко 2 скл.
- ванільний цукор – 2 пакетика
- желатин 70 г
- вода 4 скл.
- цукор 0,5 скл.
- Полуниця 150 г
- Виноград білий 150 г
- персик 150 г
- ананас 150 г
Приготування:
- У глибокій ємності змішайте згущене і звичайне молоко, вершки і додайте 1 пакетик ванільного цукру. Збийте цю суміш міксером, поступово додаючи половину розведеного желатину. Залийте її в форму для кексу і залиште желе в холодильнику на 2 години.
- У теплій воді розведіть цукор і 1 пакетик ванільного цукру. Додайте також склянку розведеного желатину і перемішайте рідину. Помийте свіжі фрукти. Виноград краще брати без кісточок. Все, крім винограду, поріжте шматочками.
- Готове желе дістаньте з холодильника, поріжте на 8 рівних частин прямо в формі і дістаньте кожну через одну. Утворилися 4 отвори . Заповніть їх фруктами: кожному свій. Залийте фрукти водою з желатином і відправте в холодильник знову на 2 години.
Звичайно, не обов’язково використовувати фрукти, зазначені в інгредієнтах рецепта. Дотримуйтесь своїх уподобань , але пам’ятайте, що кісточки і шкірка можуть зіпсувати фантастично ніжну структуру десерту. Тому від них краще позбутися ще на початку приготування, а ягоди слід використовувати дуже акуратно.