Тістечко з листкового тіста з баварським кремом
від Denzhyttya
17 Вересня, 2021
По складу десерт, який ми пропонуємо приготувати, нагадує класичний «Наполеон», ось тільки крему в цьому рецепті приділяється набагато більше уваги.
Навіщо вибирати між збитими вершками і заварним кремом, якщо можна об’єднати ці два чудових інгредієнта? Тістечка виходять настільки смачними, що жоден гість, спробувавши їх, не піде без рецепта.
Інгредієнти:
- листкове бездріжджове тісто 500 г
- молоко 500 мл
- вершки 250 мл
- яєчний жовток 4 шт.
- цукор 150 г
- кукурудзяний крохмаль 50 г
- ваніль 1 шт.
- желатин 8 г
Приготування:
- Розгорніть листкове тісто і розріжте його навпіл уздовж. Перекладіть на деко, застелене пергаментним папером. Добре проткніть обидві частини тіста виделкою. Злегка посипте кожен шар цукром і випікайте 15 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів. Дістаньте коржі і дайте їм охолонути.
- Приготуйте заварний крем. Для цього вилийте молоко в каструлю, додайте туди стручок ванілі і нагрійте суміш. Окремо змішайте жовтки з 150 г цукру і кукурудзяним крохмалем, поки консистенція не стане однорідною. Влийте яєчний крем в гаряче молоко. Помішуйте, готуючи на середньому вогні, поки крем повністю не загусне.
- Одночасно замочіть листи желатину в холодній воді, а коли він стане м’яким, відіжміть його і додайте в гарячий заварний крем. Не забудьте витягнути стручок ванілі і постійно помішувати, поки желатин повністю не розчиниться.
- Перелийте заварний крем у велику миску і дайте йому охолонути. В окремому посуді збийте вершки до м’яких піків. Збийте заварний крем і вершки міксером.
- Щоб зібрати тістечко, вистеліть прямокутну форму для випічки пергаментом. Покладіть в неї перший шар тіста. Потім акуратно вилийте крем і розрівняйте його по всій поверхні. Зверху покладіть другий листковий корж. Поставте десерт в холодильник приблизно на 3-4 години. Потім дістаньте його і розріжте на квадрати ножем. Подавайте, посипавши цукровою пудрою.
Такий повітряний десерт ідеально поєднується зі свіжими фруктами і ягодами. У випічку також можна додати лимонну цедру, корицю або шоколадну стружку.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya