Цвєтаєвський пиріг з яблуками
від Denzhyttya
17 Вересня, 2021
Як у справжнього поціновувача яблук, у мене на озброєнні завжди є пара-трійка рецептів, що викликають у домашніх справжній фурор. І коли всім відома шарлотка приїдається, я з радістю беруся за улюблений цветаєвський пиріг з яблуками.
Тільки уявіть: ніжні яблучка, повітряне суфле і тане в роті пісочне тісто – це завжди безпрограшна комбінація. Обожнюю готувати його у свята, і як ласощі для сім’ї до вечірнього чаювання. Тому вважаю цей пиріг універсальним.
Інгредієнти:
- яблуко 8 шт.
- Пшеничне борошно 250 г
- сметана 470 г
- Вершкове масло 150 г
- цукор 230 г
- розпушувач 1 ч. л.
- ванілін 5 г
- крохмаль 1 ч. л.
Приготування:
- Для тіста вам знадобиться 220 г борошна, 60 г цукру, 120 г сметани, розпушувач і масло. У розтоплене масло додавайте сметану кімнатної температури, далі – цукор. Змішайте масу віночком до розчинення крупинок.
- Висипте розпушувач в борошно і ретельно все перемішайте.
- Просійте через сито борошно з розпушувачем в олійно-сметанну суміш, перемішайте до однорідності.
- Потім протягом хвилини замішуєте тісто руками. Воно повинно вийти маслянистим і м’яким. Накрийте тісто плівкою і приберіть в холодильник на 20 хвилин.
- Начинка: збийте яйця, ванілін, 350 г сметани і 170 г цукру. В отримати заливку додайте 30 г борошна і чайну ложку крохмалю.
- Знову збийте все віночком до однорідності. Консистенція такої заливки повинна бути як густе тісто для млинців.
- Дістаньте охолоджене тісто з холодильника і викладіть у форму для випікання. Найкраще брати роз’ємну. Тісто досить жирне, тому витягувати готовий пиріг буде легко.
- Розподіліть тісто по дну . Воно виходить м’яке і податливе, тому я не користуюся качалкою. Головне – розподілити рівномірно.
- Ідеально, якщо яблука для пирога будуть не дуже кислі. Наріжте їх тонкими пластинками, викладіть яблука на охолоджене тісто. Зверху залийте сметаною сумішшю.
- Потім потрібно прим’яти краї з бортиків форми, щоб тісто було вище начинки на 1 см. Це легко зробити звичайною ложкою.
- Пиріг поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 55 хвилин. Пісочне тісто підрум’яниться, а суфле схопиться. Витягувати пиріг з форми можна тільки після легкого охолодження. Неймовірно смачний цветаєвский пиріг з яблуками готовий.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya
Позначки