Торт «Спокуса »
від Denzhyttya
18 Вересня, 2021
Сьогодні ми розповімо, як приготувати торт «Спокуса » з двома видами крему. Безумовно доведеться попрацювати, щоб приготувати цей кулінарний шедевр. Однак обіцяємо, гості будуть в захваті!
Торт «Спокуса»
Інгредієнти:
- 25 г какао
- 110 мл рафінованої соняшникової олії
- 130 г цукру
- 75 мл води
Інгредієнти для бісквіта
- 150 г борошна
- 0,5 ч. л. соди
- 70 г цукру
- 3/4 ч. л. розпушувача
- 3 яйця
Інгредієнти для вершково-сирного крему
- 100 г вершкового масла 82% -ї жирності
- 50 г цукрової пудри
- 300 г вершкового сиру
додаткові інгредієнти
- 200 г смородинового джему
- 150 мл смородинового сиропу для просочення
- молочний шоколад і інжир для прикраси
Приготування:
- Спочатку потрібно зробити заварну шоколадну основу для бісквіта. Для цього в сотейнику з’єднуємо цукор, воду, соняшникову олію і просіяне какао. Гарненько перемішуємо і ставимо на плиту. Постійно помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться. Потім отриману масу потрібно повністю остудити. Можна поставити сотейник в холодну воду на 20-30 хвилин.
- Переходимо до приготування самого бісквіта, коли заварювана маса охолоне. Відокремлюємо яєчні жовтки від білків. Білки потрібно збити до появи піни. Потім додати до них цукор і продовжити збивати, поки білкова маса не стане щільною. Після змішуємо її з жовтками, не збиваючи. Таким же чином домішуємо заварну основу. Повинна вийти однорідна маса.
- Борошно змішати з содою і розпушувачем, просіваємо і додаємо до шоколадної маси. І акуратно перемішуємо до однорідності.
- Застеляємо пергаментним папером форму, викладаємо в неї тісто і відправляємо в розігріту духовку. Випікаємо при 180 градусах 45-50 хвилин.
- Для вершково-сирного крему з’єднуємо охолоджені вершки, цукрову пудру і охолоджений вершковий сир. Збиваємо до однорідності і відправляємо в холодильник.
- Для сирного крему з’єднуємо вершкове масло кімнатної температури з цукровою пудрою і добре збиваємо до пишності. Тепер додаємо охолоджений вершковий сир і збиваємо. 2/3 крему перекладаємо в кондитерський мішок.
- Розрізаємо бісквіт на три коржа. Для першого – смородинового прошарку – беремо джем, а для просочення – компот або сироп. Потім робимо ободок сирним кремом, а вершковим намазуємо всередині.
- Накриваємо другим коржем. Знову просочуємо, потім в хід йде джем і два види крему. Те ж саме робимо і з третім коржем.
- Боки торта покриваємо сирним кремом, що залишився. Посипаємо бісквітною крихтою, інжиром і тертим молочним шоколадом. І прибираємо торт в холодильник на 2-3 години.
Для просочення можна також використовувати улюблений фруктовий або ягідний сік.
Смачного!
Через:
vazhnoznat.com
Джерело:
Переклад Denzhyttya