Торт «Спокуса »

Сьогодні ми розповімо, як приготувати торт «Спокуса » з двома видами крему. Безумовно доведеться попрацювати, щоб приготувати цей кулінарний шедевр. Однак обіцяємо, гості будуть в захваті!

Торт «Спокуса»

Інгредієнти:

  • 25 г какао
  • 110 мл рафінованої соняшникової олії
  • 130 г цукру
  • 75 мл води

Інгредієнти для бісквіта

  • 150 г борошна
  • 0,5 ч. л. соди
  • 70 г цукру
  • 3/4 ч. л. розпушувача
  • 3 яйця

Інгредієнти для вершково-сирного крему

  • 100 г вершкового масла 82% -ї жирності
  • 50 г цукрової пудри
  • 300 г вершкового сиру

додаткові інгредієнти

  • 200 г смородинового джему
  • 150 мл смородинового сиропу для просочення
  • молочний шоколад і інжир для прикраси

Приготування:

  1. Спочатку потрібно зробити заварну шоколадну основу для бісквіта. Для цього в сотейнику з’єднуємо цукор, воду, соняшникову олію і просіяне какао. Гарненько перемішуємо і ставимо на плиту. Постійно помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться. Потім отриману масу потрібно повністю остудити. Можна поставити сотейник в холодну воду на 20-30 хвилин.
  2. Переходимо до приготування самого бісквіта, коли заварювана маса охолоне. Відокремлюємо яєчні жовтки від білків. Білки потрібно збити до появи піни. Потім додати до них цукор і продовжити збивати, поки білкова маса не стане щільною. Після змішуємо її з жовтками, не збиваючи. Таким же чином домішуємо заварну основу. Повинна вийти однорідна маса.
  3. Борошно змішати з содою і розпушувачем, просіваємо і додаємо до шоколадної маси. І акуратно перемішуємо до однорідності.
  4. Застеляємо пергаментним папером форму, викладаємо в неї тісто і відправляємо в розігріту духовку. Випікаємо при 180 градусах 45-50 хвилин.
  5. Для вершково-сирного крему з’єднуємо охолоджені вершки, цукрову пудру і охолоджений вершковий сир. Збиваємо до однорідності і відправляємо в холодильник.
  6. Для сирного крему з’єднуємо вершкове масло кімнатної температури з цукровою пудрою і добре збиваємо до пишності. Тепер додаємо охолоджений вершковий сир і збиваємо. 2/3 крему перекладаємо в кондитерський мішок.
  7. Розрізаємо бісквіт на три коржа. Для першого – смородинового прошарку – беремо джем, а для просочення – компот або сироп. Потім робимо ободок сирним кремом, а вершковим намазуємо всередині.
  8. Накриваємо другим коржем. Знову просочуємо, потім в хід йде джем і два види крему. Те ж саме робимо і з третім коржем.
  9. Боки торта покриваємо  сирним кремом, що залишився. Посипаємо бісквітною крихтою, інжиром і тертим молочним шоколадом. І прибираємо торт в холодильник на 2-3 години.

Для просочення можна також використовувати улюблений фруктовий або ягідний сік.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: