Закусочний кабачковий салат на зиму
від Denzhyttya
18 Вересня, 2021
Кабачковий салат на зиму можна подати до столу як закуску. А ще з нього виходить чудова начинка для пирогів або піци. Із вказаної кількості інгредієнтів у мене виходить три банки заготовки об’ємом 0,5 л. Якщо ви любите кабачки, але вже не знаєте, що з них можна приготувати, обов’язково візьміть на замітку цей рецепт!
Інгредієнти:
- кабачок 2 кг
- цибуля 3 шт.
- часник 6 зуб.
- приправа для м’яса 2 ст. л.
- сіль 1 ст. л.
- цукор 2 ст. л.
- оцет 50 мл
- чорний перець (мелений) 0,5 ч. л.
- соняшникова олія 50 мл
Приготування:
- Очистіть кабачки від шкірки і насіння, відріжте хвостики і наріжте часточками середньої товщини. Додайте рослинне масло і ретельно перемішайте.
- Обсмажте кабачки на розігрітій сухій сковороді з двох сторін до рум’яного кольору. Готові кабачки перекладіть в миску.
- Наріжте цибулю тонкими півкільцями, подрібніть часник. Надішліть до кабачків. Додайте сіль, чорний перець, цукор, приправу для шашлику і оцет. Ретельно перемішайте.
- Накрийте кабачки тарілкою, зверху поставте вантаж. Відправте в холодильник на ніч.
- Заповніть банки салатом і накрийте кришками. Для стерилізації постеліть в каструлю тканину, поставте на неї прикриті кришками банки, наповніть каструлю водою по плечики. Поставте на вогонь. З моменту закипання стерилізують банки на помірному вогні протягом 15 хвилин, потім закрутіть кришки.
Відмінна виходить заготівля! Такий закусочний салат з легкістю урізноманітнює ваше меню в зимовий період.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya