Незвичайний і дуже смачний десерт зі слив: сухе варення

Особливо подобаються заготовки, які не потребують великих фізичних зусиль. Сухе варення зі слив якраз з цієї серії. Для заготівлі краще брати великі сливи. Чим більші, тим краще.

Інгредієнти:

  • 1 кг слив
  • 300 гр. цукру

Приготування:

  1. Зливи мию і розрізаю навпіл і виймаю кісточку. Викладаю сливи на деко, застелене фольгою або пергаментом, впритул один до одного зрізом вгору. Всипаю в кожну половинку 1/2 ч. л. цукру.Незвичайний і дуже смачний десерт зі слив: сухе варення
  2. Якщо цукор залишається, то я його просто висипаю поверх слив. Ставлю деко в розігріту до 200 градусів духовку для уварювання приблизно на півгодини.
  3. Деко виймаю і залишаю охолоджуватись. А ось далі я завжди проявляю самодіяльність, якої в рецепті не було. Мої сливи завжди виділяють дуже багато соку. Через це сливи дуже погано сушаться. Тому після охолодження я зливаю виділений сік.Незвичайний і дуже смачний десерт зі слив: сухе варення
  4. Його буває близько 150-170 мл. Він надзвичайно смачний і підходить для приготування морсу або підливи до каш або сиру. Сливи охолоджені перекладаю на пергамент або фольгу, посипавши підкладку цукром. Ставлю деко зі сливами в духовку на 1 годину при температурі 80-90 градусів.Незвичайний і дуже смачний десерт зі слив: сухе варення
  5. Знову перекладаю сливи на папір з цукром і залишаю досушуватися на кухонному столі до готовності.Незвичайний і дуже смачний десерт зі слив: сухе варення
  6. Сливи в процесі сушіння зникають з космічною швидкістю. Незвичайний і дуже смачний десерт зі слив: сухе варення

Я їх перевертаю 1-2 рази на день для рівномірного в’ялення. Ці дуже смачні, натуральні ласощі прекрасно зберігаються в кімнатних умовах. Їх обожнюють діти і дорослі.

Спробуйте приготувати. Це дуже просто і дуже смачно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: