Лінивий салат на зиму.

Один з найпростіших рецептів заготовки салату на зиму. Нам буде потрібно трохи овочів і спецій і смачна закуска готова.

Інгредієнти:

  • капуста 500 г
  • морква, 300 г
  • перець солодкий і помідори по 400 г
  • цибуля, 250 г
  • лавровий лист по 1 шт в банці
  • олія соняшникова по 1 ст.л в банку
  • перець горошком по 4 шт
  • перець духмяний по 3 шт

Для приготування маринаду необхідно:

  • вода, 1 л
  • цукор, 2 ст.л
  • сіль, 1 ст.л
  • оцет 9%, 50 мл

Приготування:

  1. Капусту дрібно шаткуємо, солодкий перець ріжемо невеликими шматочками, помідори – часточками, цибулю – півкільцями.
  2. Порада: моркву ви можете терти на тертці для корейської моркви. Помідори вибирайте сорту сливки – вони з товстою шкіркою і не розповзаються.
  3. Вкладаємо в чисті банки лавровий лист, перець духмяний і горошком, моркву, цибулю, солодкий перець, капусту і помідори. Банки заповнюйте щільно, щоб банки після стерилізації були повними. Овочі чергуємо пару раз.
  4. Вливаємо в банки соняшникову олію рафіновану.
  5. Для маринаду розводимо у воді сіль і цукор, доводимо до кипіння, варимо пару хвилин і вливаємо оцет, кип’ятимо 1 хвилину і заливаємо банки.
  6. Накриваємо кришками і ставимо банки в каструлю на рушник.
  7. Наливаємо теплу воду по плечики банок і стерилізуємо з моменту закипання 20 хвилин – 0.5 л або 30 хвилин – 1 л банки.
  8. Закручуємо кришками, перевертаємо банки і залишаємо остигати.
  9. Зберігаємо в підвалі або в коморі.

Лінивий салат на зиму. Всю зиму будете шкодувати, якщо не приготуєте

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: