Ніжний пиріг до чаю: шматочок тане в роті. Поки чайник кипить, сніданок вже готовий

Пиріг буде повітряним, з ніжною, кремовою начинкою, яка виходить зі сметани або йогурту. Ароматизувати можна ваніліном або лимонною цедрою.

Інгредієнти:

  • жовтки, 2 шт
  • цукор, 60 г
  • сіль дрібка
  • ванілін
  • масло вершкове, 70 г
  • розпушувач, 1 ч.л
  • борошно, 200 г

Для приготування начинки необхідно:

  • білки, 2 шт
  • сіль дрібка
  • цукор, 70 г
  • сметана або йогурт, 400 г
  • борошно, 50 г

Приготування:

  1. Жовтки перетираємо з цукром і вливаємо розтоплене вершкове масло.
  2. Додаємо за смаком ванілін і сіль, просіяне борошно з розпушувачем. Вимішуємо крихту.
  3. Білки збиваємо з сіллю і починаємо збивати міксером до пишноти.
  4. Всипаємо цукор і збиваємо масу до стійкості і густоти.
  5. Додаємо в білок частинами жирну сметану або йогурт і вимішуємо за допомогою лопатки, намагаючись не порушувати пишність білкової маси.
  6. Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо. Додавайте ванілін або терту цедру.
  7. Форму для випікаючи застеляємо пергаментом.
  8. Викладаємо велику частину крихти і ущільнюємо її.Ніжний пиріг до чаю: шматочок тане в роті. Поки чайник кипить, сніданок вже готовий
  9. Зверху викладаємо крем і засипаємо рештою крихти.Ніжний пиріг до чаю: шматочок тане в роті. Поки чайник кипить, сніданок вже готовий
  10. Випікаємо пиріг при 180 градусах близько 30 – 40 хвилин до рум’яності, дивіться по своїй духовці.
  11. Охолоджуємо в формі, потім акуратно ножем проходимо по стінках форми і прибираємо її.Ніжний пиріг до чаю: шматочок тане в роті. Поки чайник кипить, сніданок вже готовий

Посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу таке ніжне й ароматне диво, яке готується просто і швидко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: