Ніжний пиріг до чаю: шматочок тане в роті. Поки чайник кипить, сніданок вже готовий
від Denzhyttya
20 Вересня, 2021
Пиріг буде повітряним, з ніжною, кремовою начинкою, яка виходить зі сметани або йогурту. Ароматизувати можна ваніліном або лимонною цедрою.
Інгредієнти:
- жовтки, 2 шт
- цукор, 60 г
- сіль дрібка
- ванілін
- масло вершкове, 70 г
- розпушувач, 1 ч.л
- борошно, 200 г
Для приготування начинки необхідно:
- білки, 2 шт
- сіль дрібка
- цукор, 70 г
- сметана або йогурт, 400 г
- борошно, 50 г
Приготування:
- Жовтки перетираємо з цукром і вливаємо розтоплене вершкове масло.
- Додаємо за смаком ванілін і сіль, просіяне борошно з розпушувачем. Вимішуємо крихту.
- Білки збиваємо з сіллю і починаємо збивати міксером до пишноти.
- Всипаємо цукор і збиваємо масу до стійкості і густоти.
- Додаємо в білок частинами жирну сметану або йогурт і вимішуємо за допомогою лопатки, намагаючись не порушувати пишність білкової маси.
- Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо. Додавайте ванілін або терту цедру.
- Форму для випікаючи застеляємо пергаментом.
- Викладаємо велику частину крихти і ущільнюємо її.
- Зверху викладаємо крем і засипаємо рештою крихти.
- Випікаємо пиріг при 180 градусах близько 30 – 40 хвилин до рум’яності, дивіться по своїй духовці.
- Охолоджуємо в формі, потім акуратно ножем проходимо по стінках форми і прибираємо її.
Посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу таке ніжне й ароматне диво, яке готується просто і швидко.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua