Приготуйте яблучне желе без желатину, стоїть всю зиму без холодильника

Привіт друзі! Сьогодні я готую ніжне смачне яблучне желе, яке можна зберігати всю зиму до наступного сезону. Я додала до яблук трохи малини, щоб отримати прекрасний рубіновий колір і тонкий аромат малини.

Інгредієнти:

  • 1.2 кг яблук
  • 1.2 кг вода
  • 1.0 кг цукру
  • 100-150- г малина або смородина за бажанням
  • Цукор з розрахунку на 1 кг рідини – 800 г цукру

Приготування:

  1. Для приготування яблучного желе мені потрібно яблука.
  2. Якщо у вас є соковижималка або соковарка, все просто, робіть яблучний сік.
  3. Якщо ж ні, миємо й обсушуємо яблука і розрізаємо їх на 4 частини. Серединку видаляти не потрібно.
  4. Ставлю яблука на плиту, у мене тут 1200 грам. Доливаю 1 літр води. Включаю нагрів і доводжу до кипіння.
  5. Якщо ви хочете надати желе яскравий колір або додатковий смак можете додати інші ягоди.
  6. Наприклад: 100 г малини або смородини.Якщо не знаєте, куди подіти яблука, приготуйте яблучне желе без желатину, стоїть всю зиму без холодильника
  7. Коли вода закипіла зменшити нагрів і тримати його між середнім і мінімальним ближче до мінімального.
  8. Залиште яблука хвилин на 40-50. У яблука можна додати паличку кориці.
  9. Нехай ваші яблука повільно готуються, в результаті всі яблука повинні стати м’якими.
  10. Поки зробіть пристрій для проціджування соку.
  11. Щоб желе було прозорим сік потрібно відстояти і процідити.Якщо не знаєте, куди подіти яблука, приготуйте яблучне желе без желатину, стоїть всю зиму без холодильника
  12. Яблука можна залишити в марлі на дві години, вичавлювати і протирати не потрібно.
  13. Яблучний сік повернути назад в високу каструлю.Якщо не знаєте, куди подіти яблука, приготуйте яблучне желе без желатину, стоїть всю зиму без холодильника
  14. Ставлю каструлю на плиту і включаю нагрів.
  15. Починаю засипати цукор, можна висипати відразу весь можна засипати частинами.
  16. На 1 літр рідини 800 г цукру.Якщо не знаєте, куди подіти яблука, приготуйте яблучне желе без желатину, стоїть всю зиму без холодильника
  17. У вас повинен бути підготовлений посуд, тобто стерильні банки і кришки.
  18. Коли весь цукор розчинився, вилийте в каструлю 50 г лимонного соку.
  19. Коли сік закипів, відрегулюйте нагрів, зробіть так, щоб він не бризкав. Якщо з’являється піна – знімайте.
  20. Сік потрібно варити до 105 ° С градусів. Приблизний час – 30 хвилин.
  21. Готове желе я буду розливати в банки. Банки у мене стерильні і кришки теж.Якщо не знаєте, куди подіти яблука, приготуйте яблучне желе без желатину, стоїть всю зиму без холодильника
  22. В результаті у мене вийшло чотири повні банки по 250 г і одна неповна.

Зберігається желе в темному прохолодному місці і прекрасно стоїть до наступного сезону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: