Яблучна шарлотка: тепер ще смачніша. Швидкий пиріг з простих складових

Така шарлотка виходить не тільки смачною і повітряною, але і дуже красивою – я її завжди готую до приходу гостей.

Інгредієнти:

  • яйця, 4 шт
  • борошно, 10 г
  • цукор, 160 г
  • ванілін за смаком
  • розпушувач, 1 ч.л
  • сіль дрібка
  • яблука, 3 шт

Для декору пирога:

  • яблука, 3 шт
  • масло вершкове, 20 г
  • цукор, 50 г
  • кориця

Приготування:

  1. Яблука для декору ріжемо часточками з середньою товщиною.
  2. Вершкове масло топимо в сковорідці, насипаємо цукор і перемішуємо на невеликому вогні до появи хорошої піни.
  3. Висипаємо яблучні дольки і перемішуємо.
  4. Порада: краще брати кисло-солодкі сорти яблук, вони збережуть свою форму і будуть потрібної м’якості.
  5. Тушкуємо близько 10 хвилин – до легкої м’якості. Намагайтеся перемішувати так, щоб часточки не ламалися.
  6. Посипаємо корицею, тушкуємо пару хвилин і охолоджуємо.
  7. Яйця з сіллю збиваємо міксером до пишноти.
  8. Всипаємо цукор і ванілін за смаком і збиваємо до стійкої, білої маси.
  9. Яблука для тіста очищаємо від шкірки і ріжемо шматочками.
  10. Форму для випікання застеляємо пергаментом і змащуємо маслом.
  11. Красиво віялом викладаємо карамельні часточки на дно форми.Яблучна шарлотка: тепер ще смачніша. Швидкий пиріг з простих складових
  12. У масу всипаємо просіяне борошно з розпушувачем частинами і лопаткою вимішуємо тісто до однорідності.
  13. З’єднуємо тісто з шматочками яблук.
  14. Часточки в формі заливаємо карамеллю зі сковорідки і викладаємо тісто, розрівнюємо його.Яблучна шарлотка: тепер ще смачніша. Швидкий пиріг з простих складових
  15. Випікаємо при 180 градусах близько 40 – 45 хвилин.
  16. Охолоджуємо пиріг у формі 20 хвилин, потім перевертаємо на решітку і охолоджуємо.Яблучна шарлотка: тепер ще смачніша. Швидкий пиріг з простих складових

М’який, ніжний, красивий і ароматний пиріг точно сподобається вам і вашим гостям. Карамельні яблучка будуть м’якими, бурштиновими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: