Яблучна шарлотка: тепер ще смачніша. Швидкий пиріг з простих складових
від Denzhyttya
21 Вересня, 2021
Така шарлотка виходить не тільки смачною і повітряною, але і дуже красивою – я її завжди готую до приходу гостей.
Інгредієнти:
- яйця, 4 шт
- борошно, 10 г
- цукор, 160 г
- ванілін за смаком
- розпушувач, 1 ч.л
- сіль дрібка
- яблука, 3 шт
Для декору пирога:
- яблука, 3 шт
- масло вершкове, 20 г
- цукор, 50 г
- кориця
Приготування:
- Яблука для декору ріжемо часточками з середньою товщиною.
- Вершкове масло топимо в сковорідці, насипаємо цукор і перемішуємо на невеликому вогні до появи хорошої піни.
- Висипаємо яблучні дольки і перемішуємо.
- Порада: краще брати кисло-солодкі сорти яблук, вони збережуть свою форму і будуть потрібної м’якості.
- Тушкуємо близько 10 хвилин – до легкої м’якості. Намагайтеся перемішувати так, щоб часточки не ламалися.
- Посипаємо корицею, тушкуємо пару хвилин і охолоджуємо.
- Яйця з сіллю збиваємо міксером до пишноти.
- Всипаємо цукор і ванілін за смаком і збиваємо до стійкої, білої маси.
- Яблука для тіста очищаємо від шкірки і ріжемо шматочками.
- Форму для випікання застеляємо пергаментом і змащуємо маслом.
- Красиво віялом викладаємо карамельні часточки на дно форми.
- У масу всипаємо просіяне борошно з розпушувачем частинами і лопаткою вимішуємо тісто до однорідності.
- З’єднуємо тісто з шматочками яблук.
- Часточки в формі заливаємо карамеллю зі сковорідки і викладаємо тісто, розрівнюємо його.
- Випікаємо при 180 градусах близько 40 – 45 хвилин.
- Охолоджуємо пиріг у формі 20 хвилин, потім перевертаємо на решітку і охолоджуємо.
М’який, ніжний, красивий і ароматний пиріг точно сподобається вам і вашим гостям. Карамельні яблучка будуть м’якими, бурштиновими.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua