Дуже смачні кабачкові пампушки з часниковим соусом
від Denzhyttya
24 Вересня, 2021
М’які, ніжні, ароматні і приголомшливо смачні кабачкові пампушки. Від одного аромату вже «течуть слинки». Рекомендую всім спробувати.
Інгредієнти:
- 600 гр кабачка
- 1 ріпчаста цибуля
- 125 мл соняшникової олії
- 1 яйце
- 1 чайна ложка цукрового піску
- 100 мл молока
- 1 чайна ложка солі
- 7 гр дріжджів
- 500 гр борошна
- 3 зубчик часнику
- 1 столова ложка лимонного соку
- зелена цибуля за смаком
Приготування:
- Спочатку потрібно очистити цибулю і дрібно нарізати її. Розігріваємо сковорідку з олією і відправляємо сюди підготовлену цибулю обсмажуватися до м’якості.
- Вимиваємо і обсушуємо кабачки. Зрізаємо хвостики і очищаємо від шкірки. Потім, використовуючи терку, натираємо на великій фракції. Після чого додаємо 1 чайну солі, цукровий пісок і яйце. Тепер вливаємо тепле молоко і добре перемішуємо.
- Потім додаємо дріжджі. Знову перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
- Після закінчення потрібного часу відправляємо сюди підготовлену цибулю і вливаємо 80 мл соняшникової олії.
- Тепер просіюємо борошно і замішуємо тісто. В результаті воно повинно бути досить густим.
- Потім накриваємо ємність з тістом кришкою і залишаємо в теплому місці на 40 хвилин.
- Після закінчення потрібного часу застеляємо пергаментним папером. Ложкою викладаємо тісто, формуючи круглі заготовки.
- Відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 25 хвилин.
- Тепер беремося за приготування часникового соусу. Для цього, використовуючи терку, натираємо на дрібній фракції часник. Додаємо три столові ложки олії, лимонний сік і сіль. Добре перемішуємо.
- Подаємо пампушки з підготовленим соусом.
Джерело:
mandarynka.com.ua