Без дріжджів: рецепт тіста для пиріжків з капустою. Можна смажити, запікати і на пару готувати

Щоб тісто не розпадалося через начинки, воно повинно бути еластичним і м’яким. Не завжди виходить вгадати з борошном і отримати потрібний варіант. Цей рецепт стане вашою універсальною допомогою: з його допомогою виходить просто ідеальне сирне тісто.

Інгредієнти:

  • сир – 250 г
  • яйце – 1 шт
  • борошно – 200 г
  • сметана – 2 ст.л
  • дрібка солі
  • цукор, 1 ч.л
  • сода, гашена оцтом, 0.5 ч.л

Для приготування начинки:

  • капуста – 300 г
  • цибуля і морква – по 1 шт
  • спеції, сіль і перець, зелень

Приготування:

  1. Борошно просіваємо кілька разів, щоб пиріжки вийшли пишними і повітряними.
  2. Змішуємо борошно з сіллю і цукром, сметаною і сиром, перебитим блендером.
  3. Всипаємо соду і вимішуємо тісто. Якщо маса липка, можна додати трохи борошна.
  4. Накриваємо тісто і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
  5. Тушкуємо капусту для начинки.
  6. Формуємо пиріжки, викладаємо на деко, застелене пергаментом. Змащуємо збитим яйцем.
  7. Випікаємо при 180 градусах близько 15 – 20 хвилин.Без дріжджів: рецепт тіста для пиріжків з капустою. Можна смажити, запікати і на пару готувати

Пиріжки можна обсмажувати на сковороді або приготувати на пару, подаємо зі сметаною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: