Кавовий торт для справжніх чоловіків
від Denzhyttya
24 Вересня, 2021
Він дуже смачний і я навіть не знаю як передати вам його чудовий смак і аромат! Для цього торта я готувала повітряний шоколадний бісквіт на какао, а кавовий крем просто казково смачний! У цьому торті відмінно поєднується какао і кава, вони добре доповнюють один одного і смак його стає багатогранним і дуже ніжним!
Інгредієнти:
Шоколадний бісквіт
- 5 жовтків
- 5 білків
- 180 гр цукру
- 110 гр борошна
- 40 гр какао
- 10 гр крохмалю
- 10 гр ванільного цукру
- 1 ч.л розпушувача
Кавовий крем
- 400 мл вершків 30 і більше % жирності
- 200 гр 20% сметани
- 6 стол.л цукрової пудри
- 2 ч.л розчинної кави
- 2 ч.л води для розчинення кави
- 10 гр ванільного цукру
Просочення
- 150 мл солодкої кави
Помадка глазур
- 150 мл вершків або молока
- 110 гр цукру
- 40 гр какао
- 70 гр вершкового масла
Приготування:
- Яєчні білки добре збити міксером з двома столовими ложками цукру взятого від загальної кількості. Піна повинна бути щільною і стійкою.
- До жовтків додати цукор, що залишився і ванільний цукор і добре збити до побіління маси.
- З’єднати борошно, какао, розпушувач і крохмаль.
- Висипати до жовтків і перемішати міксером. Тісто буде щільним.
- У три етапи додати білки, кожен раз добре вимішуючи ложкою.
- Ось таке тісто. Воно розраховане на форму діаметром 18-20 см.
- Перекласти тісто у форму, її нічим змащувати не потрібно. Випікати шоколадний бісквіт при 180С близько 40-50 хвилин.
- Дерев’яна шпажка повинна виходити сухою.
- Бісквіту дати повністю охолонути, потім загорнути в плівку і залишити при кімнатній температурі на 8-10 годин.
- Підрівняти бісквіт зрізавши верхівку. Її необхідно подрібнити в блендері і підсушити на сковорідці. Вона нам знадобиться для обсипання.
- Бісквіт розрізати на три коржі будь-яким зручним для вас методом. Я це роблю ниткою.
- Подивіться наскільки повітряний і пористий бісквіт.
- Для крему заздалегідь підготувати сметану, її необхідно відкинути на сито з марлею і залишити в холодильнику на ніч, щоб стекла зайва сироватка.
- Сметана і вершки повинні бути добре охолоджені.
- Розчинна кава 2 чайними ложками води, добре розмішати.
- А для просочення торта зварити чашку свіжої підсолодженої кави.
- У чашу вилити вершки, викласти сметану і збити міксером, починаючи з малих швидкостей. В середині збивання додати цукрову пудру і ванільний цукор. І остаточно збити до щільного стійкого крему.
- Трохи крему відкласти для прикраси.
- У решту додати розчинену кави і перемішати міксером на невеликій швидкості.
- Збірка торта. На тарілку викласти корж, просочити трохи кавою.
- Зверху викласти половину крему, розрівняти.
- Далі знову корж-просочення-крем, що залишився. Зверху просочений корж.
- Торт прибрати в холодильник на 2-3 години.
- Для помадки в сотейнику з’єднати вершки (молоко), какао і цукор. Проварити на невеликому вогні, постійно помішуючи, 3-4 хвилини після закипання.
- Додати масло, перемішати і охолодити помадку до теплого стану.
- Обмастити нею весь торт.
- Боки торта обсипати бісквітною крихтою.
- З відкладеного крему відсадити розетки.
- Прикрасити кавовими зернами.
- І ось такий розкішний Кавовий торт порадує вас і ваших близьких!
Готуйте з задоволенням і приємного вам чаювання!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua