Ніжний торт-тістечко з дивовижним кремом

Дуже смачна шоколадна випічка з кремом з вареного згущеного молока. Рецепт простий і легкий, торт-тістечко виходить великим, всій родині на радість. Спробуйте приготувати, Вам сподобається.

Інгредієнти:

Для тіста

  • Борошно пшеничне – 180 г
  • Какао-порошок – 3 ст. ложки
  • сода – 1 ч. ложка
  • цукор – 180 г
  • яйця – 5 шт.
  • ванілін – 1/2 ч. ложки
  • мед – 2 ст. ложки
  • олія – 50 мл

Для крему

  • Масло вершкове – 300 г
  • Варене згущене молоко – 300 г

Для ганаша

  • Шоколад темний – 100 г
  • Молоко – 2 ст. ложки
  • Масло вершкове – 30 г

Приготування:

  1. Спочатку готуємо тісто. У глибоку миску вбиваємо яйця і всипаємо цукор і ванілін.
  2. Віночком збовтуємо до однорідного стану. Вливаємо олію (бажано, без запаху). Додаємо мед і добре перемішуємо.
  3. Просіваємо в основну масу борошно з какао-порошком і содою.
  4. Замішуємо рідке, однорідне тісто. Ділимо рідке тісто на три рівні частини в різні миски.
  5. Деко застеляємо пекарним папером і виливаємо вміст однієї миски.
  6. Розрівнюємо по всьому листу тісто (якщо деко у Вас велике, можна просто дати тісту прямокутну форму).
  7. Розігріваємо духовку до 180 ° C і випікаємо корж 10 хвилин.
  8. Таким чином, випікаємо всі три коржа (намагайтеся, щоб всі коржі були приблизно однакового розміру і форми).
  9. Тепер, поки коржі остигають, приготуємо крем.
  10. У глибоку ємність кладемо розм’якшене, нарізане кубиками вершкове масло.
  11. Міксером збиваємо до освітлення і частинами додаємо варене згущене молоко, збиваючи крем в процесі.
  12. Один корж кладемо на піднос і просочуємо сиропом (2 ст. ложки цукру, розведені в 200 мл теплої води).
  13. Потім, рівномірно покриваємо корж шаром крему (крем, спочатку ділите на три рівні частини, щоб на усі коржі вистачило однаково).
  14. Накриваємо наступним коржем, просочуємо сиропом і кладемо шар крему. З третім коржем чинимо так само.
  15. Готуємо ганаш. У миску кладемо шоколад і вершкове масло, наливаємо молоко.
  16. Потім, ставимо на водяну баню і топимо, перемішуючи до однорідності.
  17. Торт зверху рівномірно поливаємо ганашем і ставимо в холодильник на 2 години.
  18. Після, обрізаємо краї торта і розділяємо випічку на порційні шматочки.
  19. Наш торт-тістечко готовий, пригощайте рідних і близьких.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: