Базовий рецепт бісквіта для тортів. Рецепт, завдяки якому, я стала кулінаром

Це рецепт класичного бісквіта – основи всіх тортів. Найголовніше – добре збити яєчну масу і тоді у вас вийде пишний і високий бісквіт, який ви розріжете на кілька коржів.

Інгредієнти:

  • борошно, цукор по 1 склянці
  • яйця – 5 шт
  • сіль – дрібка
  • ванільний цукор за смаком
  • крохмаль кукурудзяний – 1-2 ст.л

Приготування:

  1. Яйця починаємо збивати з дрібкою солі на невеликих оборотах, потім збільшуємо, до пишності. Потім частинами додаємо цукор і ванільний цукор, збиваємо до густої і стійкої маси.
  2. Борошно просіваємо і з’єднуємо з крохмалем, перемішуємо, частинами додаємо в яєчну масу збиваючи на невеликій швидкості.
  3. Форму застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.
  4. Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо близько 40 – 45 хвилин.
  5. Охолоджуємо, розрізаємо на кілька коржів.

Порада: якщо хочете добитися ідеальної пишності, можна збивати білок і жовток окремо і потім акуратно з’єднати в одну масу за допомогою лопатки, перемішуючи у напрямку знизу вгору. Також всі продукти для тіста повинні бути однакової температури. Якщо немає кукурудзяного крохмалю, сміливо додавайте картопляний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: