Шоколадний торт на свято за 40 хвилин
від Denzhyttya
7 Жовтня, 2021
Рецепт простого, швидкого, але дуже шоколадного торта на сковороді зі сметанним кремом. Сметану можна замінити і жирними вершками.
Інгредієнти:
- цукор – 200 г
- борошно – 260 г
- сода гашена оцтом – 1 ч.л
- розпушувач – 10 г
- какао – 10 г
- яйця – 2 шт
- окроп – 100 мл
- молоко – 130 мл
- олія соняшникова – 50 мл
Для приготування крему необхідно:
- сметана або вершки жирні – 500 мл
- пудра цукрова – 200 г
- ванілін за смаком
Приготування:
- З’єднуємо просіяне борошно з розпушувачем, содою, цукром, какао.
- Додаємо яйця, молоко і олію, перемішуємо і вливаємо окроп, добре перемішуємо масу. Тісто має бути густим, як хороша, домашня сметана.
- Розігріваємо сковороду і виливаємо по 1 ополонику, рівномірно розподіляємо по всій поверхні і обсмажуємо з кожного боку до рум’яності під кришкою на невеликому вогні.
- З тіста у вас вийде близько 5 або 6 коржів.
- Складаємо їх у стопку, обрізаємо ножем краї і обрізки подрібнюємо в крихту за допомогою блендера.
- Для крему з’єднуємо сметану і пудру, всипаємо до смаку ванілін і збиваємо до пишної і густої маси.
- Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, відправляємо на кілька годин в холодильник і перед подачею посипаємо крихтою, прикрашаємо за смаком.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua