Легендарний торт «Добош» за класичним угорським рецептом
від Denzhyttya
26 Вересня, 2021
Давайте приготуємо легендарний торт «Добош» за класичним угорським рецептом. До речі, це улюблений десерт імператриці Австро-Угорщини Єлизавети Баварської, дружини Франца Йосифа.
Торт «Добош»
Інгредієнти для коржів
- 100 г просіяного пшеничного борошна
- 100 г цукрової пудри
- 6 курячих яєць
- 35 г жирного вершкового масла
Інгредієнти для крему
- 4 курячих яйця
- 200 г гіркого чорного шоколаду з великим вмістом какао
- 35 г порошку какао
- 35 г розтопленого масла какао
- 200 г цукрової пудри
- 1 пакетик ванільного цукру
- 235 г вершкового маcла високої жирності
- цукровий пісок для приготування карамелі
Приготування:
- Для приготування коржів для торта потрібно розтерти яєчні жовтки з половиною цукрової пудри (50 г). А білки збити міксером з частиною пудри до густих піків. Потім поступово змішайте просіяне борошно і збитий білок з жовтками. Розтопіть вершкове масло і теж додайте до жовткової маси. Все добре і акуратно перемішайте лопаткою.
- Після цього тісто потрібно розділити на шість рівних частин. Бажано для приготування торта «Добош» використовувати кругле деко. Традиційна форма страви – кругла. Застеліть пергаментним папером для випічки і рівномірно розподіліть тісто. Відправте в духовку, розігріту до 180 градусів. Коли корж підзолотиться, час діставати. В результаті у вас повинно спектись шість коржів.
- Після приготування коржів варто приступити до крему. На водяній бані акуратно збийте курячі яйця з цукровою пудрою. А потім остудіть до 30 градусів. Також на водяній бані потрібно розтопити чорний шоколад. Після цього збийте масло з ванільним цукром, а порошок какао перемішайте з розтопленим маслом какао. І перемішайте все з розтопленим гірким шоколадом.
- Приготуйте карамель. Зручніше за все використовувати звичайну сковорідку і дерев’яну лопатку. За бажанням для більш цікавого смаку можете додати трохи лимонного соку. Тепер виберіть найрівніший корж і нанесіть на нього тонким шаром карамель. Поки вона не застигла, корж потрібно розрізати на кілька невеликих частин. Наприклад, на 10-16.
- Решту коржів змастіть шоколадним кремом і складіть один на одного. Зверху красиво викладіть карамельні сегменти під невеликим кутом, як на фото. Деякі кондитери прикрашають торт трояндочками із крему або посипають шоколадними краплями. А ще можна посипати торт крихтою, яка залишилася з-під коржів.
Смачного!
Через:
vazhnoznat.com
Джерело:
Переклад Denzhyttya