Як приготувати смачний суп з фрикадельками
від Denzhyttya
3 Жовтня, 2021
Розповідаємо, як приготувати чудовий суп з фрикадельками на основі бульйону і мінімального набору продуктів. Любителі ситних домашніх страв, до столу!
Гарно заощадите час, якщо фрикадельки для супу приготуєте заздалегідь і заморозите.
Рецепти супу з фрикадельками
Грецький суп з фрикадельками і рисом
Інгредієнти:
- 500 г м’ясного фаршу
- 0,5 скл. рису
- 2 цибулини
- 1 морква
- 3 яйця
- 1 лимон
- 1 ст. л. борошна
- 0,5 пуч. петрушки
- 1,5 л курячого бульйону або води
- оливкова олія за смаком
- сіль за смаком
- чорний перець за смаком
Приготування:
- У невеликій ємності з’єднайте фарш, рис, 1 шт. дрібно нарізаної цибулі, 1 яйце, сіль, перець, зелень і кілька ложок води. Перемішайте масу і сформуйте фрикадельки розміром з волоський горіх.
- У каструлі з товстим дном розігрійте оливкову олію. Обсмажте на ній дрібно нарізану моркву і другу цибулину. Влийте гарячий бульйон або воду, після закипання додайте фрикадельки. Варіть 30 хв.
- Приготуйте лимонно-яєчну заправку. Для цього збийте окремо по 2 білки і жовтки. У жовтки влийте лимонний сік, перемішайте, потім додайте до суміші білки. Порціями всипте борошно, перемішайте, щоб не залишилося грудок.
- З каструлі з супом влийте 2-3 ложки рідини в заправку, перемішайте. Після цього акуратно введіть заправку в суп. Готуйте суп на слабкому вогні ще протягом 2 хвилин.
Томатний суп з фрикадельками і сочевицею
Інгредієнти:
- 2 цибулини
- 1 морква
- 400 г помідорів у власному соці
- 0,5 скл. червоної сочевиці
- 200 г м’ясного фаршу
- 4 ст. л. панірувальних сухарів
- 2 л бульйону або води
- чебрець свіжий за смаком
- 3 ст. л. оливкової олії
- 0,5 ч. л. цукру
- сіль за смаком
Приготування:
- Змішайте фарш з натертою цибулею і панірувальними сухарями, додайте сіль за смаком.
- Другу цибулину і моркву наріжте дрібно. У каструлі з товстим дном обсмажте цибулю і моркву на розігрітій оливковій олії. Додайте в каструлю консервовані у власному соці помідори разом з соком. Влийте бульйон або воду.
- Коли вміст каструлі закипить, опустіть фрикадельки в суп. Варіть 15 хвилин. Після цього додайте в каструлю сочевицю і варіть ще 15 хв. За 2 хв до кінця варіння додайте в суп чебрець і цукор.
Сирний суп з фрикадельками
Інгредієнти:
- 2 цибулини
- 2 яйця
- 1 морква
- 2 лаврові листки
- 400 г курячого фаршу
- 500 г картоплі
- 400 г плавленого сиру
- 1,5 л води
- сіль за смаком
- чорний перець за смаком
- 2 ст. л. соняшникової олії
- зелень за смаком
Приготування:
- Змішайте фарш з натертою цибулиною, яйцями, сіллю і перцем. Сформуйте фрикадельки. Картопля очистіть, наріжте шматочками, залийте водою і поставте варитися.
- Другу цибулину дрібно наріжте, моркву натріть. Підсмажте на олії, потім відправте в каструлю і варіть до напівготовності картоплі.
- Опустіть в суп фрикадельки, а через 15 хв додайте нарізаний плавлений сир. Варіть ще 15 хв, перед подачею посипте зеленню.
Суп з рибними фрикадельками
Інгредієнти:
- 300 г філе білої риби
- 1 цибулина
- 1 морква
- 2 картоплини
- 1 жовток
- 1,5-2 л води
- зелень свіжа за смаком
- сіль за смаком
- чорний перець за смаком
Приготування:
- Рибу і цибулю двічі пропустіть через м’ясорубку. Посоліть і поперчіть фарш, додайте жовток, сіль і перець за смаком. Сформуйте з маси фрикадельки.
- Моркву і картоплю наріжте дрібно, відправте в каструлю з киплячою водою. Коли морква стане м’якою, опустіть в суп фрикадельки. Варіть 20 хвилин. Посоліть, якщо потрібно, за 5 хв до закінчення приготування заправте суп подрібненою зеленню.
Суп з фрикадельками для дітей
Інгредієнти:
- 350 г яловичого або курячого фаршу
- 2 скибочки білого хліба
- 100 мл молока
- 1,5 л бульйону або води
- 0,5 скл. дрібної вермішелі
- 1 морква
- 2 цибулини
- 1 ст. л. подрібненого кропу
- 2 ст. л. оливкового масла
- сіль за смаком
- чорний перець за смаком
Приготування:
- Хліб залийте молоком і залиште на 5 хв. Наріжте дрібно 1 цибулину або натріть на тертці. У глибокій мисці змішайте фарш, цибулю і віджатий хліб. Додайте по щіпці солі і перцю, перемішайте. Сформуйте з фаршу невеликі фрикадельки.
- Другу цибулину і моркву наріжте дрібно, обсмажте на оливковій олії. У каструлю влийте бульйон або воду, доведіть до кипіння, додайте зажарку.
- Коли морква стане м’якою, опустіть в суп фрикадельки і варіть 15 хвилин. Всипте в каструлю вермішель, приправте за смаком і готуйте ще 7 хв. Перед подачею посипте суп зеленню.
Сподіваємося, наші рецепти супу з фрикадельками припали вам до смаку.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya
Позначки