Салат «Шакароб» до узбецького плову
Легендарний салат «Ачик-Чучук» – ідеальне доповнення до узбецького плову. Як і все геніальне, рецепт цієї страви напрочуд простий і швидкий в приготуванні. У традиційному варіанті його готують всього-лише з двох основних інгредієнтів: помідорів і ріпчастої цибулі. Зі спецій використовують тільки сіль і свіжо мелений перець.
Щоб салат вийшов смачним, потрібні великі, соковиті, м’ясисті помідори. Замість ріпчастої цибулі за бажанням можна додати червону або білу. Також салат можна доповнити огірком, червоним гострим перцем і свіжою зеленню, наприклад, базиліком або петрушкою. Заправкою в цьому оригінальному рецепті є сік помідорів, тому для салату «Ачик-Чучук» не потрібно рослинної олії або оцту. Приступимо?
Інгредієнти:
- помідори 5 штук.
- цибуля 1 шт.
- сіль за смаком
- чорний перець (мелений) за смаком
Приготування:
- Почистіть цибулю і наріжте півкільцями. Викладіть на дно тарілки.
- Видаліть серцевину і наріжте помідори тонкими кільцями або скибочками. Викладіть їх до цибулі.
- Салат посоліть і поперчіть за смаком і перемішайте.
Рекомендуємо готувати салат «Ачік-Чучук» за 15 хвилин до готовності плову. Так помідори встигнуть виділити сік. Салат можна подавати не тільки до плову, але і до інших м’ясних страв і круп. На природі з шашликом – просто незамінний салат!