Скумбрія в вершковому соусі
від Denzhyttya
2 Жовтня, 2021
Поки тушкую рибку, в духовці печеться картопля. З таким гарніром скумбрія найсмачніша.
Інгредієнти:
- скумбрія 3 шт.
- пшеничне борошно 2 ст. л.
- сіль за смаком
- соняшникова олія 2-3 ст. л.
- вершки 400 мл
- кріп 0,5 пуч.
Приготування:
- Якщо ви придбали заморожені тушки, спочатку потрібно їх розморозити. Видаліть рибі голови і хвости. Розріжте черевце, видаліть нутрощі і чорні плівки. Рибу промийте .
- Видаляємо кісточки, що залишилися. Проробіть так з кожної тушкою. Кожне філе розріжте навпіл, посоліть і обваляйте в борошні. Обсмажте шматочки в розігрітій олії з обох сторін.
- Через 1,5-2 хвилини повинна з’явитися золотава скоринка. Тоді і прибирайте філе зі сковороди. Кріп подрібніть. Вершки 10% -ї жирності перелийте в суху сковороду.
- До вершків додайте трохи солі і кріп. Перемішайте все і доведіть до кипіння. У киплячий соус перекладіть скумбрію ,потім зменшіть вогонь і тушкуйте рибу хвилин.
Готові шматочки риби подавайте до столу разом з рисовим або картопляним гарніром. Скумбрія в вершковому соусі виходить дуже ніжною, буквально тане в роті.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya