Картопля, морква і яйця. Як приготувати ароматну запіканку з нічого за 5 хвилин
від Denzhyttya
28 Вересня, 2021
Ароматна і м’яка, дуже апетитна запіканка готується швидко і просто, результат вас здивує. Страву можна готувати на обід або вечерю, для перекусу.
Інгредієнти:
- картопля. 1-2 шт
- морква, зелень і зелену цибулю
- яйця, 5 шт
- сіль, перець, спеції, олію
Приготування:
- Картоплю ріжемо тонкими скибочками і викладаємо на сковороду рівним шаром в розігріту рослинне олію.
- Морква тремо на крупній тертці.
- Обсмажену з двох сторін картоплю виймаємо з сковороди і обсмажуємо 5 хвилин моркву. Виймаємо її на тарілку.
- Зелень і зелену цибулю дрібно ріжемо.
- Відокремлюємо білки від жовтків і білок з сіллю збиваємо до пишної і густої маси.
- Жовтки збиваємо міксером до пишноти і змішуємо з зеленою цибулею. Солимо і перчимо до смаку.
- Розігріваємо олію і викладаємо шар картоплі, зверху жовткову масу. Накриваємо кришкою і готуємо на невеликому вогні.
- Зелень змішуємо з морквою і білком. Викладаємо цю масу на запіканку, розрівнюємо і смажимо 10 хвилин під кришкою.
Така запіканка вам точно сподобається – вона виходить дуже ніжною і повітряною, апетитною. Можна подавати з м’ясними закусками, різними домашніми соусами.
Джерело:
mandarynka.com.ua