Заливний пиріг з куркою і грибами. Ділюся рецептом
від Denzhyttya
28 Вересня, 2021
Заливні пироги – найпростіша випічка. Її приготувати зможе навіть самий недосвідчений кулінар. Начинка може бути будь-яка. Ми пропонуємо спекти пиріг з куркою і грибами. Страва вийде ситна і відмінно підійде до вечері.
Інгредієнти:
Для тіста
- 3 курячих яйця
- 1 столова ложка цукру
- пів чайної ложки солі
- 1 чайна ложка розпушувача
- 300 грам сметани
- сіль, перець за смаком
Для начинки
- 300 грам курячого філе
- 200 грам печериць
- 2 цибулини
- сир за смаком
Приготування:
- Цибулю очищаємо, нарізаємо дрібними шматочками і кладемо на сковорідку. Обсмажуємо до золотистого кольору.
- Куряче філе нарізаємо дрібними шматочками і додаємо до обсмаженої цибулі. Все перемішуємо і обсмажуємо 10 хвилин.
- Печериці нарізаємо дрібними шматочками і додаємо до м’яса з цибулею. Все перемішуємо, солимо і перчимо на смак. Обсмажуємо все до готовності, а потім залишаємо охолоджуватися.
- Приготуємо тісто. У чашку вбиваємо курячі яйця, додаємо сіль і цукор. Все збиваємо вінчиком до однорідної маси. Потім додаємо сметану і ще раз перемішуємо.
- Потім додаємо борошно з розпушувачем і замішуємо тісто, воно виходить трохи густіше, ніж для оладок.
- Форму для запікання застеляємо пергаментним папером і виливаємо половину тіста. Зверху викладаємо начинку, за бажанням – сир і заливаємо рештою тіста.
- Отриману заготівлю відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікаємо протягом 40 хвилин і дістаємо. Готовий пиріг трохи охолоджуємо, а потім подаємо до столу.
Джерело:
mandarynka.com.ua