Шарлотка на вершках: соковита і ніжна. По-домашньому смачний яблучний пиріг
від Denzhyttya
1 Жовтня, 2021
Коли приходить сезон свіжих яблук, багато господинь люблять випікати шарлотку. У кожної є свій улюблений рецепт і я хочу поділитися з вами своїм – простим і легким.
Інгредієнти:
- яблука, 4 – 5 шт
- цукор, 200 г
- яйця, 3 шт
- сіль дрібка
- вершки, 200 мл
- цедра половини лимона
- борошно, 250 г
- розпушувач, 1.5 ч.л
- ванілін за бажанням
Приготування:
- Яблука кисло-солодкі ріжемо часточками, попередньо знявши шкірку. Можна замінити грушами або взяти в рівних частинах фрукти.
- Яйця змішуємо з сіллю і цукром, ваніліном за смаком і збиваємо до пишності.
- Вливаємо вершки будь-якої жирності, перемішуємо.
- Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем, всипаємо в масу і вимішуємо.
- У тісто додаємо яблучні дольки, акуратно перемішуємо.
- Форму застилаємо пергаментом або змащуємо маслом і присипаємо борошном, викладаємо тісто.
- Випікаємо при 180 градусах близько 30 – 35 хвилин.
- Охолоджуємо пиріг і посипаємо цукровою пудрою, якщо любите – ще і корицею.
- Пиріг виходить пишним, пористим, ароматним, чудово підходить на сніданок .
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua