Шарлотка на вершках: соковита і ніжна. По-домашньому смачний яблучний пиріг

Коли приходить сезон свіжих яблук, багато господинь люблять випікати шарлотку. У кожної є свій улюблений рецепт і я хочу поділитися з вами своїм – простим і легким.

Інгредієнти:

  • яблука, 4 – 5 шт
  • цукор, 200 г
  • яйця, 3 шт
  • сіль дрібка
  • вершки, 200 мл
  • цедра половини лимона
  • борошно, 250 г
  • розпушувач, 1.5 ч.л
  • ванілін за бажанням

Приготування:

  1. Яблука кисло-солодкі ріжемо часточками, попередньо знявши шкірку. Можна замінити грушами або взяти в рівних частинах фрукти.
  2. Яйця змішуємо з сіллю і цукром, ваніліном за смаком і збиваємо до пишності.
  3. Вливаємо вершки будь-якої жирності, перемішуємо.
  4. Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем, всипаємо в масу і вимішуємо.
  5. У тісто додаємо яблучні дольки, акуратно перемішуємо.
  6. Форму застилаємо пергаментом або змащуємо маслом і присипаємо борошном, викладаємо тісто.
  7. Випікаємо при 180 градусах близько 30 – 35 хвилин.
  8. Охолоджуємо пиріг і посипаємо цукровою пудрою, якщо любите – ще і корицею.
  9. Пиріг виходить пишним, пористим, ароматним, чудово підходить на сніданок .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: