Домашні пиріжки з картоплею. На кефірі: дуже м’яке тісто

Пиріжки з картоплею дуже популярні й улюблені, точно також, як і торт Наполеон. Хочу поділитися з вами універсальним рецептом тіста, яке прекрасно підходить до найрізноманітнішої начинки і завжди чудово виходить.

Інгредієнти:

  • кефір, 500 мл
  • оцет яблучний і сода по 1 ч.л
  • яйце, 1 шт
  • борошно, 800 г
  • цукор, 2 ст.л
  • сметана, 100 г
  • сіль дрібка
  • олія соняшникова, 50 мл
  • картопля, 6 шт
  • цибуля, 1 шт

Приготування:

  1. У кефір кімнатної температури вливаємо яблучний оцет, всипаємо соду і добре перемішуємо віночком.
  2. Порада: щоб тісто було ідеальним, краще його робити на старому кефірі. Якщо у вас свіжий, можна оцет замінити лимонним соком – це допомагає підвищити кислотність середовища і сода вступить з нею в ефективну реакцію.
  3. Всипаємо цукор, сіль, яйце, сметану і вимішуємо.
  4. Всипаємо просіяне борошно частинами і вимішуємо. Може борошна потрібно трохи менше або більше. Тісто має бути злегка липким, живим.
  5. Вливаємо олію і вмішуємо її в тісто. Накриваємо і залишаємо на 15 хвилин.
  6. Картоплю відварюємо і перетворюємо в пюре, додаємо обсмажену цибулю і зелень за смаком.
  7. Формуємо пиріжки з начинкою і обсмажуємо їх на олії з двох сторін.

Домашні пиріжки з картоплею. На кефірі: дуже м'яке тісто

Пиріжки виходять просто розкішними, м’якими, пишними, що не жирними. В якості начинки беріть все, що вам подобається, підходить м’ясна, грибна, солодка, сирна і т.д.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: