Рубані ліниві котлети. Просто і смачно
від Denzhyttya
7 Жовтня, 2021
Рубані котлети завжди вийдуть набагато смачніші, чим котлети з фаршу або відбивні тому, що цілі шматочки, дають справжній смак м’яса, вони залишаються соковитими і м’якими, навіть якщо ви будете робити з курячого м’яса.
Інгредієнти:
- яйце, 1 шт
- куряче філе, 500 г
- сіль, перець, спеції, хмелі-сунелі, зелень
- часник, 2 зубчики
- лимонний сік, 2 ст.л
- молоко, 50 мл
- борошно, 3 ст.л
Приготування:
- М’ясо промиваємо і просушуємо паперовими рушниками, дрібно ріжемо шматочками.
- Солимо, перчимо, поливаємо соком лимона, всипаємо спеції і приправу, додаємо дрібно нарізані часник і цибулю, яйце і вливаємо молоко.
- Масу дуже добре вимішуємо і всипаємо борошно, перемішуємо.
- Порада: смачніше виходить, якщо борошно замінити будь-яким крохмалем, але якщо немає його, тоді всипаємо борошно.
- Розігріваємо олію в сковорідці, викладаємо масу столовою ложкою і обсмажуємо котлетки під кришкою на невеликому вогні.
- Закуска виходить дуже соковитою, ароматною, ніжною, поєднується з різними гарнірами.
Щоб закуска стала ще м’якшою, масу відправте в холодильник на 2 години, періодично перемішуючи. Так шматочки добре замаринуються, волокна м’яса стануть ніжніші, та й охолоджений м’ясний продукт, краще формується і схоплюється.
Джерело:
mandarynka.com.ua