Повітряний і пишний: пиріг з яблуками на кефірі. Перевершив всі очікування
від Denzhyttya
13 Жовтня, 2021
Тісто на кефірі завжди радує своєю унікальністю і ідеальної текстурою. Воно прекрасно підходить для різних начинок, все готується просто і швидко.
Інгредієнти:
- кефір, 250 мл
- яйця, 2 шт
- сіль щіпка
- цукор, 150 г
- олія, 100 мл
- борошно, 300 г
- розпушувач, 15 г
- ванілін.
Приготування:
- Всі продукти заздалегідь готуємо. Це потрібно, щоб їх температура була однаковою, кімнатною.
- Яйця змішуємо з сіллю і починаємо збивати, потім всипаємо цукор і ванілін, збиваємо до пишної і густої маси.
- Наливаємо кефір та олію, збиваємо до однорідності на мінімальних обертах або просто перемішуємо вінчиком.
- Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем, всипаємо в масу і вимішуємо густе тісто.
- Форму застилаємо пергаментом і виливаємо тісто.
- Яблука очищаємо від шкірки і ріжемо часточками, красиво викладаємо зверху, трохи вдавлюючи в тісто.
- Ще можна обсипати крихтою (цукор, борошно і вершкове масло перетирається руками або за допомогою блендера) або просто цукром і корицею.
- Випікаємо від 40 до 50 хвилин при 180 градусах, але готовність перевіряйте шпажкою і дивіться за особливостями своєї духовки.
Пиріг м’який, дуже пишний, структура трохи схожа на кекс. Замість яблук відмінно підходять сливи, груші, абрикоси, будь-які ягоди і сухофрукти.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua