Чотири простих рецепта з гарбуза. Дуже смачно, красиво і ароматно
Цього року урожай гарбуза у нас зовсім невеликий. Це незвично, адже зазвичай його у нас так багато, що на всі заготовки вистачає і ще друзям і родичам залишається. Гарбуз ми дуже любимо і з задоволенням його готуємо, знаємо кілька вдалих рецептів, які давно вже вважаємо сімейними.
1. Запечений гарбуз
Простий і смачний перекус, до того ж ще й корисний.
Нарізаємо гарбуз на шматочки, присипаємо зверху цукром. Іноді, коли я роблю для себе, то можу і без цукру запекти, так виходить теж дуже смачно.
Викладаємо на деко, змащене вершковим маслом, і відправляємо в духовку на 180 ° С приблизно на 40 хвилин. Коли він готовий, він стає ніжним і м’яким, просто тане в роті.
2. Пікантна закуска з гарбуза
Нарізаємо гарбуз на тонкі шматочки.
Обсмажуємо його з двох сторін на соняшниковій олії.
Готуємо стандартну і всіма улюблену замазку. Для цього натираємо сир на дрібній тертці, додаємо до нього зубчик часнику, натертий на дрібній тертці. Заправляємо все це майонезом.
І цю сирну мастику викладаємо на обсмажений гарбуз. Виходить дуже смачно. Ми кабачки так робимо і гарбуз, такі овочі у нас люблять всі в родині, особливо чоловіки.
3. М’ясо з овочами, запечене в гарбузі
Це не тільки смачна, але ще і дуже гарна страва. У нас вона вважається святковою.
Для нього потрібно взяти невеликий гарбуз, бажано гарної круглої форми.
Зрізаємо верхівку, вичищаємо насіння і трохи зрізаємо м’якоті всередині.
Її ми нарізаємо на невеликі шматочки і також додаємо в страву, але не всі, а тільки частину.
Також беремо трохи картоплі і моркви, очищаємо і нарізаємо на шматочки, додаємо до нарізаного гарбуза.
Сюди ж додаємо цибулю, нарізану півкільцями. Можна ще додати солодкий перець і помідори – все, що знайдеться на городі.
Дрібно нарізану зелень.
Тепер м’ясо. Можна взяти будь-яке, яке подобається. Ми найчастіше використовуємо курку. Нарізаємо на невеликі шматочки і попередньо обсмажити на олії до напівготовності, разом з овочами. Все перемішуємо, солимо і перчимо на смак. Додаємо трохи олії, знову перемішуємо і всю цю суміш закладаємо в гарбуз.
Відправляємо гарбуз в розігріту до 200 градусів духовку на годину.
У підсумку виходить дуже смачна і ароматна страва. М’ясо і овочі просочуються гарбузом, і це надає страві неповторний смак і колір.
Дуже смачно, обов’язково спробуйте приготувати.
4. Оладки з гарбуза
300 гр гарбуза очищаємо від насіння і шкірки, натираємо на великій тертці.
У глибокій тарілці змішуємо два яйця, 200 гр борошна, 3 ст.л. цукру і 1/2 ч.л. солі.
До цієї суміші додаємо натертий гарбуз, перемішуємо.
Обсмажуємо суміш на олії з двох сторін, формуючи оладки столовою ложкою.
Теж виходить дуже смачно.
Ось таких чотири простих страви ми найчастіше готуємо з гарбуза. Дуже любимо цей овоч і завжди чекаємо з нетерпінням свіжий урожай.