Фантастично смачний торт «Малинова хмара»

Це дуже популярний торт, давно на нього заглядалася!  Торт приголомшливий, обов’язково спробуйте!

А якщо сезон малини давно закінчився, не біда, такий тортик можна приготувати і з замороженої малини.

Інгредієнти:

Для пісочного тіста

  • 3 жовтки
  • 30 грам цукрової пудри
  • пів чайної ложки розпушувача
  • 8 грам ванільного цукру
  • 150 грам пшеничного борошна
  • 100 грам вершкового масла

Для меренги

  • 3 білка
  • 150 грам цукру
  • 2 чайні ложки крохмалю

Для крему

  • 450 мілілітрів молока
  • 200 грам цукру
  • 2 курячих яйця
  • 8 грам ванільного цукру
  • 200 грам вершкового масла
  • 60 грам борошна

Для желе

  • 500 грам малини
  • 850 мілілітрів соку
  • 20 грам желатину

Приготування:

  1. У миску просіваємо борошно, додаємо цукрову пудру, ванільний цукор і розпушувач. Все добре перемішуємо.
  2. Вершкове масло нарізаємо шматочками, а потім додаємо в суху суміш. Все перетираємо руками до стану крихти.
  3. Потім в масу додаємо жовтки і збираємо тісто в грудку. Прибираємо його в пакет, а потім в холодильник на 15 хвилин.
  4. Форму для випічки застеляємо пергаментним папером. Кладемо в неї тісто і розподіляємо рівним шаром і  прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
  5. Через відведений час тісто дістаємо, робимо проколи за допомогою виделки і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікаємо протягом 17-20 хвилин. Готову основу охолоджуємо.
  6. У чашку кладемо білки і додаємо сіль. Збиваємо до пишної піни, а потім вводимо по одній столовій ложці цукор. Після кожного додавання добре збиваємо масу міксером. В результаті виходить щільна маса. Потім додаємо крохмаль і все перемішуємо.
  7. На деко кладемо шматочок пергаментного паперу і малюємо на ньому квадрат за розміром форми в якій випікали корж. Потім перекладаємо білкову масу на пергамент і розрівнюємо по намальованим розмірам.
  8. Заготівлю відправляємо в духовку, розігріту до 140 градусів. Випікаємо протягом 1,5 годин. Потім духовку вимикаємо, дверцята відкриваємо і залишаємо меренгу до повного охолодження.
  9. У желатин додаємо трохи соку і залишаємо набухати. Потім перекладаємо набряклий желатин в ківш і нагріваємо до рідкого однорідного стану. Переливаємо його в миску і змішуємо з соком. Отриману масу прибираємо в холодильник на 1 годину.
  10. На охолоджену основу викладаємо малину і заливаємо приготовленим желе. Прибираємо форму в холодильник для застигання.
  11. Приготуємо крем. У миску вбиваємо курячі яйця, додаємо цукор, ванільний цукор і збиваємо в пухку масу. Потім додаємо борошно і перемішуємо. Потім поступово вливаємо гаряче молоко і перемішуємо. Масу переливаємо в каструлю і ставимо на плиту. Постійно помішуючи варимо крем до загустіння. Потім переливаємо в миску, накриваємо плівкою в контакт і ставимо в чашку з холодною водою, щоб він охолов.
  12. Знімаємо пергамент з охолодженого меренгового коржа.
  13. У чашку кладемо розм’якшене вершкове масло і збиваємо міксером 7-10 хвилин. Потім по одній столовій ложці додаємо в нього заварний крем, постійно збиваючи.
  14. Дістаємо основу з желе і перекладаємо на неї крем, розрівнюємо. Зверху кладемо меренговий корж, притискаємо. Готовий торт прибираємо в холодильник на всю ніч, а потім дістаємо і подаємо до столу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: