Рецепт риби, який не забуду ніколи. Проста і смачна страва: хек на сковорідці

Хек – проста, доступна риба, яку можна приготувати дуже смачно. І ніяких особливих інгредієнтів для цього не буде потрібно. Риба виходить апетитною, рум’яною, соковитою. Спробуйте!

Інгредієнти:

  • Хек – 800-100 г (2 великих тушки).
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно 2 столові ложки.
  • Сіль за смаком.
  • Соняшникова олія.

Приготування:

  1. Зрізаємо з тушок хека всі плавники. Якщо хочете, можете відокремити філе.
  2. Очищаємо рибу від нутрощів і плівок (це буде простіше робити, якщо тушка злегка подморожена). Гарненько промиваємо тушки зсередини.
  3. Нарізаємо хек шматками і залишаємо, щоб він до кінця розморозився.
  4. Рибу солимо, обмазуючи руками з усіх боків.
  5. Насипаємо в плоску тарілку борошно для обвалювання.
  6. У ємність відправляємо яйця і за допомогою вилки збиваємо їх.
  7. Відправляємо сковорідку на сильний вогонь, наливаємо олію, щоб вона гарненько розжарилася.
  8. Шматки хека обвалюємо в борошні, далі – в яйці і відправляємо на сковорідку.
  9. Смажимо до появи апетитної, рум’яної скоринки, перевертаємо шматки на іншу сторону.Рецепт риби, який не забуду ніколи. Проста і смачна страва: хек на сковорідці
  10. Викладаємо готову рибу на рушники з паперу, щоб вони ввібрали зайвий жир.

Хек подають з гарнірами з овочів, зеленню, салатами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: