Сільський яблучний пиріг – простий і смачний рецепт. М’який з вологою начинкою
від Denzhyttya
15 Жовтня, 2021
Дуже легкий і простий рецепт, завдяки якому ви отримаєте ідеально м’який, вологий і смачний пиріг з яблучною начинкою.
Інгредієнти:
- яблука, 4 – 5 шт
- сік лимона
- яйця, 3 шт
- цукор, 150 г
- сіль дрібка
- ванілін за смаком
- масло вершкове, 100 г
- сметана, 150 г
- борошно, 230 г
- розпушувач, 2 ч.л
Приготування:
- Яблука вибирайте кисло-солодкі, так випічка виходить з відмінно збалансованим смаком.
- Ріжемо яблука дольками і скроплюємо їх соком лимона, щоб не темніли.
- Яйця змішуємо з сіллю, ваніліном і цукром, збиваємо вінчиком.
- Вливаємо розтоплене вершкове масло, сметану і вимішуємо масу до однорідності.
- Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем і вимішуємо однорідне тісто.
- Всипаємо в масу яблука і перемішуємо.
- Форму для випічки застеляємо пергаментом і викладаємо тісто.
- Випікаємо при 180 градусах близько 40 – 50 хвилин.
- Охолоджуємо пиріг і посипаємо цукровою пудрою, за бажанням, ще й корицею.
Такі прості рецепти завжди виходять ідеально, тут нічого складного, тісто найпростіше. А в якості начинки можна брати будь-які ягоди і фрукти.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua
Позначки