Запіканка з картопляними кульками на подушці з овочів і курки
від Denzhyttya
16 Жовтня, 2021
Мої рідні знають: якщо на календарі п’ятниця, а час наближається до вечора, на вечерю буде приголомшлива запіканка! Так ми всією сім’єю відзначаємо кінець робочого тижня. Що може бути краще ситної і смачної страви після п’яти днів наполегливої праці?
Безумовно, прочитавши рецепт, ви відразу захочете повторити цей кулінарний шедевр вдома. Запіканка з картопляними кульками випікається на подушці з овочів і курки. А заправити цю красу потрібно соусом бешамель. Звучить вже смачно, погодьтеся!
Інгредієнти:
- Куряче філе – 600 г
- Соняшникова олія – 50 мл
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) – за смаком
- Паприка – за смаком
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Болгарський перець – 2 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Картопля – 1 кг
- Вершкове масло – 90 г
- Пшеничне борошно – 100 г
- Молоко – 650 мл
- Твердий сир – 100 г
- Моцарелла – 200 г
Приготування:
- Розігрійте в глибокій сковороді олію. Відправте обсмажуватися нарізану шматочками курячу грудку. Додайте чорний перець, паприку, перемішайте.
- Всипте на сковорідку заздалегідь нарізані моркву, цибулю і болгарський перець. Перемішайте інгредієнти і готуйте їх під кришкою. В кінці додайте сіль і пропущений через прес часник, знову перемішайте і накрийте кришкою.
- На другій сковорідці розігрійте 50 г вершкового масла, вмішайте в нього 80 г борошна. Поступово вливайте молоко, продовжуючи інтенсивно помішувати. Готуйте, поки соус бешамель не загусне.
- До нарізаної та відвареної картоплі додайте вершкове масло, сіль і чорний перець. Пюріруйте інгредієнти.
- На дно форми для запікання викладіть курку з овочами рівномірним шаром, присипте тертим сиром. З картопляного пюре сформуйте кульки і викладіть їх на овочеву подушку. Покрийте страву соусом бешамель і посипте тертою моцарелою. Випікайте 25 хвилин при температурі 180 ° С.
На перший погляд страва здається складною. Але як тільки ви наб’єте руку, приготування займе зовсім небагато часу. Запіканка під соусом займе центральне місце навіть на святковому столі. Ваші гості точно ще не пробували такої смакоти!
Джерело:
shkola-zhyttia.com.ua
Позначки