Просто картопля, цибуля і молоко, а виходить дуже смачно і оригінально: картопля «Буланжер»
від Denzhyttya
24 Жовтня, 2021
Якщо ви любите картопельку, як і я, то постійно шукаєте нові рецепти її приготування. Ось сьогодні я хочу запропонувати вам картоплю з цибулею і молоком, з цікавою назвою “Буланжер”. Виходить така картопелька шалено смачною і має оригінальний вигляд. Тому її сміливо можна готувати не тільки для сімейної вечері, а й святкового столу.
Інгредієнти:
- Картопля 1 кг
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Масло вершкове 82,5% 60 г
- Молоко 3,2% 400 мл
- Прованські трави 1 ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Приготування:
- Очистіть картоплю, помийте і поріжте у вигляді тонких кружечків.
- З цибулі зніміть лушпиння і поріжте тонкими кружальцями.
- Візьміть сковорідку або форму і змастіть маслом (можна, як вершковим, так і рослинною олією). Картоплю викладіть шарами, чергуючи з цибулею.
- Кожен шар присоліть, поперчіть і посипте прованськими травами.
- Останній шар повинен бути картопляний, але поки що ні викладайте його. Спочатку закип’ятіть молоко і залийте ним картопельку.
- Після цього викладіть останній картопляний шар і розподіліть по ньому розтоплене масло, а також посоліть, поперчіть і приправте травами.
- Закрийте сковорідку або форму фольгою і помістіть в нагріту до 200-220 °С духовку. Час запікання 40-45 хвилин.
- Далі приберіть фольгу, температуру зменшіть до 180 °С і запікайте картопельку ще 40 хвилин.
Джерело:
popoisty.com