Новий рецепт лінивих голубців! Готувати просто, а смак один в один як класичні

Такий спосіб приготування лінивих голубців відрізняється від класичного способу тим, що капусту в фарш не додають, вона виконує роль «овочевої подушки». Капуста завжди виходить неймовірно смачною і дуже соковитою, а котлети – ніжними і ароматними.

Якщо порівняти ці два способи приготування голубців на смак, то різницю не відчуєш. Також така страва має красиву подачу, тому її можна готувати і на різні урочистості. Гості точно будуть приємно здивовані.

Кількість продуктів, які вказані нижче, розраховані на шість порцій. Підготовка продуктів не займе більше півгодини, а на приготування страви Ви витратите від 45 до 60 хвилин.

Інгредієнти:

  • Рис 80 г
  • Морква 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста 3 шт.
  • Капуста білокачанна 1.3 кг
  • Фарш курячий 450 г
  • Фарш свинячий 450 г
  • Томатна паста 40 г
  • Олія соняшникова 80 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Приготування:

  1. Ставимо каструлю з водою на плиту, і коли вона нагріється, додаємо солі. Далі ріжемо капусту великими шматками, розділяємо їх на листя і опускаємо в киплячу воду на п’ять хвилин. Листя капусти повинні стати м’якими.
  2. Після цього перекладаємо листя на друшляк.
  3. Тепер нарізаємо дрібно цибулю і натираємо моркву на грубій тертці. Ставимо сковороду на плиту, додаємо олію і обсмажуємо цибулю. Потім додаємо моркву, трохи води і тушкуємо овочі разом, а потім і обсмажуємо, щоб морква стала дуже м’якою.
  4. Далі потрібно приготувати рис. Є один дуже швидкий спосіб. Рис добре промиваємо під проточною водою, перекладаємо в ємність об’ємом в 500 мл і заливаємо водою у співвідношенні 1:2 (де 1 – це рис, а 2 – вода). Відправляємо ємність з рисом в мікрохвильову піч, і включаємо її на п’ять хвилин, після закінчення часу перемішуємо крупу і ще раз відправляємо в мікрохвильовку на п’ять хвилин. Дістаємо, промиваємо і змішуємо з фаршем. Сьогодні я використовую домашній фарш зі свинячого і курячого м’яса, в який я додала цибулю, перець і сіль.
  5. На дно форми, що підходить за розміром, викладаємо ¼ частина капустяного листя.
  6. Другим шаром йде 1/3 частина обсмаженої цибулі і моркви. Потім потрібно посолити, поперчити і повторити шари.
  7. Ось, що у Вас повинно вийти.
  8. З фаршу робимо шість великих котлет і викладаємо зверху.
  9. З’єднуємо 300 грам води, томатну пасту, сіль і заливаємо цим соусом нашу страву.
  10. Щоб соус просочився у всі шари, спробуйте за допомогою ножа відсунути капусту від стінок форми.
  11. Готуємо ліниві голубці в духовці. Дотримуємося температурного режиму – 180 градусів. Час приготування від 45 хвилин до однієї години. Дивлячись, яку потужність має Ваша духовка.
  12. Коли страва приготується, Ви побачите, що котлети стали меншими і припеклися, а капуста придбала необхідну м’якість. Аромат виходить просто приголомшливий.
  13. Витягуємо форму і перекладаємо все на тарілку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: