Пиріг на кефірі з грушами

Довго шукала рецепт  пирога на кефірі або йогурті щоб він був досить легкий, не жирний і мав виражений запах кефіру або йогурту.

Для цього пирога ідеально підійдуть трохи кислуваті тверді груші. Я пробувала з м’якими і солодкими – на мій смак дуже солодко.

Я пробувала пекти і з кефіром, і з йогуртом типу грецького.

Інгредієнти:

  • Кефір, ряжанка або йогурт без добавок (краще від 3% і вище) 200 гр.
  • Масло 50 гр
  • Цукор 100 гр
  • Яйця 2 шт
  • Екстракт ванілі ½ ч.л.
  • Борошно 150 гр
  • Розпушувач 1¼ ч.л. без гірки
  • Харчова сода – ¼ ч.л. без гірки
  • Сіль ¼ ч.л.
  • Груші – 4 середні, краще кислі
  • Порошок кориці 1 ч.л. (за бажанням)
  • Цукрова пудра для сервірування

Приготування:

  1. Змішати все сухе: борошно, сіль, цукор, розпушувач, корицю, соду. Не дивуйтеся наявності одночасно і соди, і розпушувача в рецепті. Це часто зустрічається в сучасній кулінарії. Сода прибирає зайву кислотність в тісті, робить його ніжнішим і м’якшим.Довго шукала рецепт пирога на кефірі з грушами. І знайшла свій ідеальний
  2. Змішати кефір або йогурт, вершкове масло кімнатної температури, яйця, екстракт ванілі. Змішати. Довго шукала рецепт пирога на кефірі з грушами. І знайшла свій ідеальний
  3. Груші очистити від шкірки і насіння. Шкірку в компот. М’якоть половинками укласти в форму і залити тістом.Довго шукала рецепт пирога на кефірі з грушами. І знайшла свій ідеальний
  4. Випікати 50 хвилин при 170 ° С до сухої шпажки.
  5. Пиріг виходить повітряний, ніжний, із золотистою скоринкою. Охолодити  на решітці щоб низ не промокав при охолодженні.Довго шукала рецепт пирога на кефірі з грушами. І знайшла свій ідеальний

Я пробувала готувати його з солодкою грушею і ревенем. Ось з ними вийшло ідеально – потрібна кислинка. З м’якими сортами яблук теж смачно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: