Листкове тісто швидкого приготування без холодильника

Прекрасний рецепт відмінного листкового тіста, яке відмінно підходить до пиріжків з різною начинкою. Можна просто зробити без начинки, просочити медом або сиропом.

Інгредієнти:

  • масло вершкове, 50 г
  • сіль дрібка
  • борошно, 250 г
  • масло вершкове, 125 г
  • жовток і цукор для змащення і посипки

Приготування:

  1. У теплій воді розчиняємо сіль.
  2. Борошно просіваємо і разом з розм’якшеним вершковим маслом перетираємо в крихту.
  3. Вливаємо воду і вимішуємо м’яке і дуже податливе тісто.
  4. Накриваємо тісто і залишаємо на 10 хвилин.
  5. Стіл присипаємо борошном і розгортаємо тонкий пласт, змащуємо вершковим маслом, складаємо і розкачуємо.
  6. Таким чином робимо багато разів – змащуємо маслом, складаємо, розгортаємо і даємо відпочити по парі хвилин.
  7. Розкачуємо пласт товщиною близько 5 мм, розрізаємо на порційні шматочки і залишаємо на 10 хвилин.
  8. Формуємо пиріжки.Чому я раніше не знала такий метод. Листкове тісто швидкого приготування без холодильника
    Чому я раніше не знала такий метод. Листкове тісто швидкого приготування без холодильника
  9. Деко застеляємо пергаментом і викладаємо пиріжки змащуючи їх збитим жовтком, посипаємо цукром.Чому я раніше не знала такий метод. Листкове тісто швидкого приготування без холодильника
  10. Випікаємо при 200 градусах близько 20 – 30 хвилин.Чому я раніше не знала такий метод. Листкове тісто швидкого приготування без холодильника

Пиріжки м’які, листкові, ніжні, а якщо ви ще додасте прошарок з джему або варення, виходить прекрасний солодкий десерт до чаю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: