Уже 5 років готую коржі виключно так: без дріжджів і зайвих витрат
від Denzhyttya
24 Жовтня, 2021
Найтонші і апетитні коржі з м’яким вершковим смаком – це чудова альтернатива хлібу. Набір продуктів мінімальний, ніяких зайвих витрат.
Інгредієнти:
- борошно, 700 г
- сіль, 5 г
- цукор, 15 г
- вода тепла, 500 мл
- олія соняшникова, 20 мл
- масло вершкове розтоплене, 150 мл
- крохмаль кукурудзяний, 20 г
Приготування:
- У теплій воді розчиняємо сіль і цукор, олію і всипаємо просіяне борошно.
- Вимішуємо м’яке тісто, накриваємо і залишаємо на 15 хвилин.
- Ділимо тісто на порційні шматочки, скачуємо колобки.
- Кожен розкачуємо в тонкий пласт, змащуємо розтопленим вершковим маслом і присипаємо борошном. Складаємо в квадрат, змащуючи кожен шар і присипаючи трохи борошном.
- Обсмажуємо коржі на сухій сковороді до рум’яності на невеликому вогні.
Коржі дуже м’які, вершкові, просто дивовижні.
Якщо є бажання, всередину кожного можна покласти вже обсмажений фарш з цибулею або гриби із зеленню, сир з кропом і інші начинки.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua
Позначки