Рецепт яблучної шарлотки. Професійний стандарт з молоком!
від Denzhyttya
24 Жовтня, 2021
Рецептів пирогів з яблуками дуже велика кількість. Ми пропонуємо вам ще один варіант шарлотки з яблуками, яка завжди виходить просто ідеально.
Інгредієнти:
- яблука, 1 кг
- цукор, 120г
- борошно, 160 г
- яйця, 3 шт
- розпушувач, 1 ч.л
- лимон, 1 шт
- молоко, 100 мл
- сіль за смаком
- масло вершкове, 20 г
Форму для випічки можна взяти діаметром 25 см.
Приготування:
- Яблука промиваємо, видаляємо шкірку і серцевину, ріжемо на тонкі часточки, скроплюємо їх соком лимона.
- Яйця ретельно збиваємо з цукром в стійку піну, вливаємо молоко і перемішуємо.
- Борошно просіваємо разом з розпушувачем, додаємо цедру лимона, змішуємо. Цю масу всипаємо в збиті яйця з молоком і добре все змішайте до однорідності.
- Форму для запікання змащуємо вершковим маслом і посипаємо манкою.
- У форму викладаємо яблучні дольки і виливаємо тісто. Присипаємо тісто цукром і викладаємо кілька шматочків вершкового масла.
- Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо хвилин 20 – 30, до золотистої скоринки.
Якщо любите смак яблук з корицею, можна присипати часточки корицею і залити тістом або ж присипати тісто зверху цукром, змішаним з корицею. Смаку додають і подрібнені волоські горіхи.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua
Позначки